The Mechanic (2011)

Photobucket
The Mechanic (Action, Thriller):
Arthur Bishop, en lönnmördare med specifika metoder, får i uppdrag att mörda sin mentor Harry. Mordet utförs och för att stilla sitt samvete tar Arthur Harrys son Steve under sina vingar för att lära upp honom till en lönnmördare. Snart inser Arthur att modet på Harry var en fälla och nu inleds hämnden.
 
 
BETYG och RECENSION:
Det är inte direkt någon hemlighet att jag tycker om skådespelare Jason Statham och därför ser jag också de flesta av hans filmer, filmer som oftast inte uppskattas av de professionella kritikerna och The Mechanic är inget undantag. Men här sitter jag och bara älskar det jag ser och dras med i filmen precis som jag nästan alltid gör när Statham finns med. Som grädde på moset tappar Jason även sina kläder rätt så fort och det är helt klart ett plus. Men nu bedömer jag inte filmen på naken hud utan på handlingen och där kommer den undan rätt så bra. Detta är en film om en yrkesmördare med annorlunda metoder och därför skiljer sig filmen från de flesta andra med samma tema, vilket är ytterligare ett plus. Här skjuter man inte sina offer på avstånd utan man försöker få döden att se naturlig ut för att inte dra till sig uppmärksamhet, något som tycks ha fungerat bra ända fram till nu. Arthur Bishops (Jason Statham) metoder möter plötsligt kaos när han försöker lära upp en yngling som inte tycks förstå ordet diskret. Även om det kommer en del överraskningar så kan jag räkna ut hur filmen kommer sluta, något som inte är allt för ovanligt med dagens filmer. Men vägen till slutet är händelserikt och underhållande och därför gör det inte så mycket att jag inte blir överraskad. The Mechanic är en film som är fylld med action, anlitade mord, lurendrejeri och inslag av romantik, eller snarare sex. En film i min smak med andra ord.
 

Kommentarer
chrisse säger:

mmhmm, han e så het! och filmen är faktiskt bra!!

2011-08-29 Kl: 23:23:07
URL: http://lovelystar.se
Micke säger:

The Mechanic är en nyinspelning, originalet gjordes 1972 och Charles Bronson spelade huvudrollen.

2011-08-30 Kl: 00:27:47
URL: http://mickemovie.bloggagratis.se/
Anders säger:

Vad har du för inställning till hans nickname "The Stath"? ;) Känns som om framförallt brittisk filmpress använt uttrycket till leda.

2011-08-30 Kl: 11:26:15
URL: http://anotherbughunt.blogspot.com/
Patrik. S säger:

Haha Bra där! :)

Sugen på att se filmen

2011-08-30 Kl: 11:51:50
Aficionadon säger:

Du gillar alltså Statham? Har jag nog helt och hållet missat. Jag hatar karln. Normalt hade jag väl rekommenderat originalet med Charles Bronson, mn den tycker till och med jag nästan är lite för seg. Men ja, se den, för det är Charles Bronson.

2011-08-31 Kl: 17:06:46
URL: http://aficionadon.blogg.se/

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: