Justice League

Justice League (Action, Fantasy, Science Fiction, Äventyr):
Superman är död och världen står inför ett stort hot som vill förgöra hela jorden. Bruce Wayne / Batman tar därför hjälp av Diana Prince / Wonder Woman för att samla ihop ett team av metahumans som förhoppningsvis kan rädda jorden innan det är försent.
 
 
BETYG och RECENSION:
DC Comics har, precis som Marvel, samlat ihop sina superhjältar i en och samma film och dra mig på trissor vilken soppa det blir. I Justice League, som är den femte filmen ut i DC Extended Universe, är allt rörigt och på snäppet till osammanhängande och det känns som att man går miste om en del bakgrundsfakta för att kunna hänga med i svängarna. Dessutom är dialogerna och vissa fraser rent av löjliga samtidigt som karaktärerna känns lite felplacerade, och specialeffekterna har även de en del brister vilket leder till ett smärre bottennapp.
 

Jordens öde ligger i superhjältarnas händer.
 
Visuellt sett så hade filmen kunnat bli riktigt snygg, men nu är det tyvärr så att det finns scener där det praktiska och de digitala effekterna inte riktigt går ihop. Detta resulterar i att vissa saker nästan känns "påklistrade" och det syns därför tydligt att karaktärerna inte alltid befinner sig "på plats". Därtill så lyckas de stundvis göra en Green Lantern av Cyborg / Victor Stone (Ray Fisher) som inte alltid blir ett med sin digitala kropp. Utöver det så lyser Superman / Clark Kent (Henry Cavill) till största del med sin frånvaro och när han väl syns i bild så är det med ett dataanimerat nylle. Annars så är det Batman / Bruce Wayne (Ben Affleck), Wonder Woman / Diana Prince (Gal Gadot) och The Flash / Barry Allen (Ezra Miller) som tar upp mest plats tillsammans med Aquaman / Arthur Curry (Jason Momoa). Samtliga skådespelare gör ändå ett hyfsat jobb och deras brister hänger helt klart på det plottriga manuset och regin. Tack o lov så finns det ändå en del humor med i filmen vilket The Flash till största del står för, men det är inte tillräckligt för att täcka upp för alla brister.
 

Visuellt sett så brister filmen en hel del.
 
Allt som allt så är manuset kluddigt och även om filmen blinkar förbi relativt snabbt så känns den för lång och nästan lite dum. Men jag kan ändå inte säga att den är dålig. Tack vare alla irritationsmoment så blir nämligen Justice League en film att uppskatta då bristerna faktiskt leder till skratt, men då får vi också komma ihåg att man skrattar åt den och inte med...
 

The Flash står för humorn medan Cyborg inte riktigt är ett med sin CGI-kropp.
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Justice League.
Svensk titel: Justice League.
Baserad på: Seriefigurer publicerade av DC Comics.
Tagline(s): "You can't save the world alone" m.m.
Genre: Action, Fantasy, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Jeremy Irons, Diane Lane, Connie Nielsen, J.K. Simmons, Ciarán Hinds, Amber Heard, Joe Morton m.fl.
Regissör: Zack Snyder.
Speltid: 120 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 15 November 2017.
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-ray release: 26 Mars 2018.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Road to Justice.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Heart of Justice • Technology of the Justice League • Justice League: The New Heroes • Suit Up: The Look of the League • And More!.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Man of Steel (2013).
  2. Batman v Superman: Dawn of Justice (2016).
  3. Suicide Squad (2016).
  4. Wonder Woman (2017).
  5. Justice League (2017).
  6. Aquaman (2018).
  7. Shazam! (2019).
  8. Wonder Woman 2 (2019).
  9. Cyborg (2020).
  10. Flashpoint (2020)
  11. Green Lantern Corps (2020).
  12. Justice League Part Two (20??).
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: