Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Batman v Superman: Dawn of Justice (Action, Fantasy, Science Fiction, Äventyr)
Efter händelserna i Man of Steel har Superman blivit både avgudad och hatad, och folket har nu hamnat i en ändlös debatt om hur han hanterar sina krafter. Detta får Gotham Citys egen brottsbekämpare Batman att kolla upp saken och konfrontera Superman, men medan den interna konflikten mellan de båda superhjältar trappas upp så hotas mänskligheten av en fara som världen aldrig någonsin har skådat
 
 
BETYG och RECNEISON:
Batman v Superman: Dawn of Justice är DC Comics försök att binda ihop sina karaktärer och filmen tar vid i slutfighten av Man of Steel. Bruce Wayne (Ben Affleck) blir nu plötsligt en del av kakan för att sedan kasta oss 18 månader framåt i tiden, till en tid där alla tycka ha vänt Superman (Henry Cavill) ryggen.
 

Batman tar över...
 
Batman v Superman: Dawn of Justice bjuder på en rörig soppa som mixar "verklighet" med drömmar, något som ibland gör det svårt att avgöra vad som är vad. Utöver det så är det även svårt att få grepp om själva handlingen då den röda tråden är så pass tunn att man inte riktigt vet vad som sker eller vad som driver den framåt, och till råga på allt så blir den 3 timmar långa speltiden till en utdragen och händelselös plåga. Därtill varierar CGI-effekterna i form av vissa välgjorda scener medan andra se ut att höra hemma i ett gammalt tv-spel från 1990-talet.
 

... medan Superman möter blandad kritik.
 
Om vi ska se till skådespelarnas sida så sköter de flesta sig bra. Ben Affleck, som är den 8:e personen att ta sig an live-action roll som Bruce Wayne / Batman, känns passande i rollen, men för att vara en Superman-film så hamnar dessvärre Henry Cavill lite i skymundan medan allt ljust istället läggs på just Batman. Jag blir dessutom gråtfärdig av att Diana Prince / Wonder Woman (Gal Gadot) har en så pass liten delaktighet i filmen samtidigt som den klassiska skurken Lex Luthor lyckas reta upp mig till max. Detta tack vare att han gestaltas av Jesse Eisenberg som mycket väl må vara den sämsta tänkbara skådespelaren för denna rollen. Han kör bokstavligt talat på samma stuk som han alltid gör, ink. sin speciella tal-jargong, och den enda nyhet han tillför i sin prestation är små vibbar av galenskap. Hur som helst så lyckas han, det röriga manuset och den onödigt förlängda versionen förstöra större delar av filmen.
 

Diana Prince / Wonder Woman smyger runt i gömmorna... 
 
Nu är det dock ändå så att Batman v Superman: Dawn of Justice är en någorlunda okej film men absolut inte mer än så, och i det långa loppet är detta tyvärr en rätt så misslyckad storsatsning av något som hade kunnat bli hur bra som helst.
 

 ... och Lex Luthos ställer till med problem.
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Batman v Superman: Dawn of Justice.
Svensk titel: Batman v Superman: Dawn of Justice.
Baserad på: Seriefigurer från DC Comics.
Tagline(s): "Who will win?".
Genre: Action, Fantasy, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Gal Gadot m.fl.
Regissör: Zack Snyder.
Speltid: 183 min (Ultimate Blu-ray Edition).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 23 Mars 2016.
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-ray release: 8 Augusti 2016 (Theatrical version), 21 November 2016 (Ultimate Edition).
Extramaterial (DVD): The might and power of a punch.
Extramaterial (Blu-ray): Uniting the worlds finest • Gods and men: A meeting of giants • The warrior, the myth, the wonder • Accelerating design: The new batmobile • And more! (Over 2 hours of total extras).
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
 1. Man of Steel (2013).
 2. Batman v Superman: Dawn of Justice (2016).
 3. Suicide Squad (2016).
 4. Wonder Woman (2017).
 5. Justice League (2017).
 6. Aquaman (2018).
 7. Shazam! (2019).
 8. Wonder Woman 2 (2019).
 9. Cyborg (2020).
 10. Flashpoint (2020)
 11. Green Lantern Corps (2020).
 12. Justice League Part Two (20??).
 

 
 

Kommentarer
Martin säger:

DC satsar stort men faller platt gång på gång.

Svar: Ja, man kan ju inte direkt säga att de lyckas lika bra som Marvel =)
...Liiinna

2018-03-23 Kl: 05:04:33

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: