Suicide Squad (2016)

Suicide Squad (Action, Komedi, Science Fiction, Thriller, Äventyr): 
En hemlig myndighet rekryterar några av de farligaste fängslade superskurkarna för att bilda en defensiv arbetsgrupp vars första uppdrag blir att rädda mänskligheten från världens undergång
 
 
BETYG och RECENSION: 
DC Comics har med hjälp av filmen Suicide Squad samlat ihop sina skurkar i en och samma film och resultatet blir minst sagt underhållande och något mörkt, men på ett relativt bra sätt. Med tunga namn i rollistan tar filmen sig fram i ett lagom tempo som ger oss okunniga människor det introt vi behöver för att följa med i svängarna, men själva försvaret och hotet kunde definitivt ha varit något bättre och mer genomtänkt, så jag förstår att filmen har fått möta hård kritik.
 

Högsta chefen Amanda Waller (Viola Davis) skapar ett ...
 
I Suicide Squad har många av skådespelarna hittat sitt kall. Den annars så stela, uttryckslösa och talanglösa Jai Courtney (som uppenbarligen har världens bästa manager) imponerar stort på mig i rollen som den något virkade George Harkness / Captain Boomerang, och han gör här också sin bästa rollprestation någonsin. Margot Robbie må vara duktig i allt hon gör men som Harley Quinn sätter hon pricken över i:et då hon som en sexig galning underhåller mig från första sekund. Hennes insats i filmen är den som enligt mig lyfter Suicide Squad och gör filmen till vad den är, men självklart så imponeras jag även av övriga parter samtidigt som jag finner filmen rätt så läcker.
 

... självmordsteam som behöver skydd av insatsstyrkan...
 
Även om jag nu tycker om Suicide Squad så går det inte att undvika det faktum att den är rätt så dum. Varför? Jo, man skapar ett självmordsteam som ska utföra ett livsfarligt uppdrag men ändå sätter man in en hel insatsstyrka vid deras sida för att skydda dom, några som rent tekniskt sett hade kunnat utföra uppdraget på egen hand. Precis... det är ologiskt. Hur som helst så bjuder i alla fall filmen på en resa som underhåller mig och detta även om den rent praktiskt är något för lång.
 

... när de ska utrota ett nytt magiskt hot.
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Suicide Squad.
Svensk titel: Suicide Squad.
Baserad på: Seriefigurer av DC Comics.
Tagline(s): "Justice has a bad side", "Worst. Heroes. Ever.", "We need them bad", "In squad we trust", "Good Night" och "It feels good to be bad".
Genre: Action, Fantasy, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Will Smith, Margot Robbie, Jai Courtney, Cara Delevingne, Joel Kinnaman, Jay Hernandez, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Viola Davis, Jared Leto, Karen Fukuhara, Scott Eastwood m.fl.
Regissör / Filmmanus: David Ayer.
Speltid: Theatrical version: 123 min, Extended Cut 134 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Japanska, Spanska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 3 Augusti 2016.
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-ray release: 5 December 2016.
Extramaterial (DVD): Gag reel.
Extramaterial (Blu-ray): Includes a 13 minute extended version of the movie • Task Force X: One Team, One Mission • Squad Strength And Skills • Joker And Harley: The “It” Couple Of The Underworld • Chasing The Real • Techniques For Creating An Authentic Surreal World • Gag Reel • And More!.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
 1. Man of Steel (2013).
 2. Batman v Superman: Dawn of Justice (2016).
 3. Suicide Squad (2016).
 4. Wonder Woman (2017).
 5. Justice League (2017).
 6. Aquaman (2018).
 7. Shazam! (2019).
 8. Wonder Woman 2 (2019).
 9. Cyborg (2020).
 10. Flashpoint (2020)
 11. Green Lantern Corps (2020).
 12. Justice League Part Two (20??).
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: