The Girl in the Spider's Web

The Girl in the Spider's Web: 
Frans Balder är en svensk dataprogrammerare som har utvecklat projekt Firefall åt amerikanerna och vars syfte är att gå in i och styra nätbaserade försvarssystem. Men snart inser Balder att Firefall är för farligt och han anlitar därmed hackern Lisbeth Salander för att kunna återta programmet. Dock går saker och ting inte som planerat och nu behöver hon journalisten Mikael Blomkvists hjälp att hitta de som försökte ta livet av henne och återta filen. Detta gör att Lisbeth och Mikael fångas in i ett nät av spioner, cyberbrottslingar och korrupta myndighetspersoner.
 
 
BETYG och RECENSION:
The Girl in the Spider's Web är baserad på den fjärde boken ut i Millennium-serien och en uppföljare till The Girl whit the Dragon Tattoo som i sin tur är en nystart på den svenska Millennium-trilogin. Dock är skådespelarna ännu en gång utbytta trots att samtliga karaktärer är desamma och just denna lilla detalj är något som jag stör mig på. 
 

Lisbeth Salander kastas ännu en gång in i en brottsvåg.
 
Ännu en gång så utspelar sig filmen i Sverige, med svenska karaktärer men som konstigt nog pratar engelska, och jag kan reta upp mig på att de amerikanska skådespelarna försöker få till ett svenskt uttal på sin dialekt. Inte nog med det, Claire Foy känns inte alls passande i rollen som Lisbeth Salander och jag upplever hennes rolltolkning som tafatt och något för mjuk, samt att Mikael Blomkvist (Sverrir Gudnason) plötsligt har blivit mycket yngre. Därtill är innehållet inte bara rörigt utan även väldigt segt att beskåda och jag kom på mig själv med att skena iväg på annat håll ett flertal gånger under filmens förlopp.
 

Hon får återigen hjälp av journalisten Mikael Blomkvist som konstigt nog har blivit 20 år yngre...
 
Jag hade inget emot den amerikanska nyinspelning av den svenska filmen Män som hatar kvinnor men ärligt talat så uppskattar jag inte alls deras tolkningen av fortsättningen. The Girl in the Spider's Web är väll okej men nästan på snäppet till att bli dålig.
 

Precis som innan väljer Lisbeth att ta saken i egna händer.
 
© 2018 Columbia Pictures Industries, Inc., Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc., Monarchy Enterprises S.a r.l. and Regency Entertainment (USA), Inc. All Rights Reserved. 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Girl in the Spider's Web .
Baserad på boken: Det som inte dödar oss, av David Lagercrantz.
Tagline(s): "The Past Never Forgets" och "Discover what made her the girl".
Genre: Action, Drama, Kriminalare, Thriller.
Skådespelare: Claire Foy, Sverrir Gudnason, Sylvia Hoeks, Stephen Merchant, Lakeith Stanfield m.fl.
Regissör: Fede Alvarez.
Speltid: 115 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2018.
Sv. Biopremiär: 26 Oktober 2018.
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-ray release: 25 Mars 2019.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Commentary with director Fede Alvarez and screenwriter Jay Basu • Claire Foy: Becoming Lisbeth • Secrets of the Salander sisters.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted scenes with filmmaker commentary • All about the stunts • Creating the world: The making of • Commentary with director Fede Alvarez and screenwriter Jay Basu • Claire Foy: Becoming Lisbeth • Secrets of the Salander sisters.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. The Girl with the Dragon Tattoo (2011).
  2. The Girl in the Spider's Web (2018).
 

 
 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: