Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Rogue One: A Star Wars Story (Action, Fantasy, Science Fiction, Äventyr):
I en tid fylld av konflikter slår en grupp osannolika hjältar sig samman för att genomföra ett livsfarligt uppdrag: att stjäla ritningarna till Dödsstjärnan, Imperiets ultimata förstörelsevapen.
 
 
 
BETYG och RECENSION:
I och med Star Wars: The Force Awakens så har Star Wars sagan ännu en gång vaknat till liv och fler filmer är därför på gång, men nu är det dags att titta närmare på Rogue One: A Star Wars Story som utspelar sig strax innan Star Wars: Episode IV - A New Hope. Tack vare detta så vet vi ungefär vad som kommer att ske och därför lyser tyvärr också spänningen och överraskningarna med sin frånvaro medan rebellerna utför sitt uppdrag som går ut på att komma över ritningarna till dödsstjärnan.
 

Rebellerna gör sig redo för att stjäla ritningarna till dödsstjärnan....
 
Jag har haft väldigt svårt för de nyare Star Wars filmerna och det håller tyvärr även i sig här, och det blir absolut inte bättre av att innehållet är aningen händelselös. Vi möts även av dåliga dialoger där vissa karaktären enbart tycks ha en och samma upprepande fras och det finns även stunder då skådespelarna inte riktigt känns närvarande. Därtill så är CGI-effekterna bedrövliga på sina ställen medan andra känns äkta och välgjorda, men överlag så är filmen tyvärr rätt så tråkig vilket också gör att titten blir något plågsam och seg.
 

... som förhoppningsvis ska leda till Darth Vaders och dödsstjärnans undergång.
 
När allt kommer till kritan så kan vi nog fastslå att jag inte är ett Star Wars fan och att jag aldrig kommer bli ett, så nu ångrar jag mest att jag fortsätter lägga enorma summor pengar på halvdant skit som detta....
 

Jyn Erso (Felicity Jones), Cassian Andor (Diego Luna) och droiden K-2SO (röst av Alan Tudyk) har en viktig del i rebellrörelsen.
 
© 2017 & TM Lucasfilm Ltd.
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Rogue One.
Svensk / Världstitel: Rogue One: A Star Wars Story.
Baserad på: karaktärer skapade av George Lucas.
Taglines: "A rebellion built on hope" och "Save the Rebellion. Save the dream".
Genre: Action, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Felicity Jones, Diego Luna, Alan Tudyk, Mads Mikkelsen, Forest Whitaker m.fl.
Regissör: Gareth Edwards.
Speltid: 133 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 14 December 2016.
Distributör: Disney / Lucasfilm.
DVD och Blu-ray release: 12 April 2017.
Extramaterial (DVD): - .
Extramaterial (Blu-ray): The Stories - A Rogue Idea, Jyn: The Rebel, Cassian: The Spy, K-2SO: The Droid, Baze & Chirrut: Guardians Of The Whills, Bodhi & Saw: The Pilot & The Revolutionary, The Empire, Visions Of Hope: The Look of Rogue One, The Princess & The Governor and Epilogue: The Story Continues • Rogue Connections.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV (kronologisk ordning):
  1. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999).
  2. Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002).
  3. Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005).
  4. Solo: A Star Wars Story (2018).
  5. Rogue One: A Star Wars Story (2016).
  6. Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977).
  7. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980).
  8. Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983).
  9. Star Wars: The Force Awakens (2015).
  10. Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017).
 

 
 
 

Swordfish (2001)

Swordfish (Action, Kriminalare, Thriller):
Gabriel Shear är en före detta agent som planerar att tömma ett bankkonto hos myndigheterna där miljarder dollar ligger och väntar, ett konto med kodnamnet Swordfish. Men för att lyckas med detta behöver han hjälp av Stanley Jobson, en av världens bästa hackers men som dessvärre inte får vistas nära en dator. Dock övertalas han att delta i den brottsliga kuppen genom att få en chans att vinna tillbaka sin dotter som han förlorade till sin ex-fru i deras skilsmässa.
 
 
BETYG och RECENSION:
Sedan början av 1980-talat har hackers varit lite heta på gröten och de har därför också varit ett återkommande tema i Hollywoodfilmerna, så under 2001 såg just Swordfish dagens ljus och då också med en "ung" Hugh Jackman i huvudrollen.
 

Stanley (Hugh Jackman) går med på att hjälpa Gabriel Shear (John Travolta) och Ginger (Halle Berry) att hacka myndigheterna.
 
Swordfish har mycket väl nästan allt det där som vi saknar idag. Så som en någorlunda originell historia, åtminstone för sin tid, och en härlig skara av duktiga och välkända skådespelare med bra kemi samtidigt som actionscenerna fortfarande känns något 90-taliga. Men att någon ska hacka någon är och var då ändå inget nytt, men trots detta så är handlingen intressant och det bjuds även på en oväntat tvist som höjer ribban i slutspruten. Dock har filmen oturligt nog en tendens till att spä på med onödigt höga ljudsekvenser vid vissa specifika scener, antagligen för att öka dramatiken, men detta blir istället både irriterande att se och lyssna på, och inte minst för att viss av dessa scener är extremt utdragna. Men annars så har filmen ett bra tempo och spänningen håller dessutom i sig från början till slut.
 

Gabriel skyr inga medel för att få det han vill ha.
 
Så när allt kommer till kritan så är Swordfish en bra film inom sin genre och som håller måttet än idag, vilket gör att den nästan blir lite som ett gott tuggummi som aldrig riktigt förlorar sin smak.
 

FBI-agenten Roberts (Don Cheadle) är dom ständigt hack i häl
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Swordfish.
Svensk titel: Swordfish.
Tagline(s): "Log on. Hack in. Go anywhere. Steal everything.", "Once you know the password you can go anywhere", "Log In. Log Out. Leg It!", "Password Accepted" och "Log On. Hack In. Go Anywhere. Get Everything.".
Genre: Action, Kriminalare, Thriller.
Skådespelare: John Travolta, Hugh Jackman, Halle Berry, Don Cheadle m.fl.
Regissör: Dominic Sena.
Speltid: 99 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2001.
Sv. Biopremiär: 14 September 2001.
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-ray release: 6 Mars 2002 (DVD) och 2 Maj 2007 (Blu-ray).
Extramaterial (DVD): Kommentarer till filmen av regissören Dominic Sena • Två dokumentärer - "The Making of Swordfish" och "The effects in focus" • Två alternativa slut • Biotrailer.
Extramaterial (Blu-ray): 2 Alternate Endings • Commentaries by director Dominic Sena • HBO First look: Swordfish • Effects in Focus: The Flying Bus • Music Video • Cast and crew interviews • Trailer.
 

 
 

Tävling: Vinn 'Maze Runner: The Death Cure' på Blu-ray!

 
I samarbete med Twentieth Century Fox tävlar jag nu ut 3 exemplar av filmen 'Maze Runner: The Death Cure' på Blu-ray som släpps den 11 Juni 2018.
 
Maze Runner: The Death Cure är den sista filmen ut i trilogin där Thomas (Dylan O'Brien) leder sin grupp på deras sista uppdrag: att bryta sig in i den ökända Last City för att hitta ett botemedel mot sjukdomen the Flare, ett uppdrag som kan innebära slutet för dem alla...
 

 

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

 
För att ta reda på om du vann, klicka här.
 
Du deltar i tävlingen genom att mejla följande svar till themoviefreak@outlook.com med rubriken "Maze Runner":
 
1. Svara på frågan: Inspelningen av Maze Runner: The Death Cure försenades, men varför?
2. Uppge ditt namn, adress och mobilnummer (mobil nr. nödvändigt utifall vinsten skickas med budbil eller sms-avisering sker).
 
Vill du höja din vinstchans? Gilla och dela då detta inlägg och lämna en notis om detta i ditt tävlingsbidrag, gärna med en länk till delningen, så får just ditt bidrag två platser i vinstdragningen.
 
Tävlingen avslutas söndagen den 10/6 - 2018 och jag vill ha ditt mejl senast kl 23:59, sena och ofullständiga bidrag blir ogiltiga.
Vinnarnas förnamn och stad kommer publiceras på TheMovieFreak.se den 11/6 kl 16:00 och därefter på tillhörande Facebooksida.
 

 
Vinnarna dras fram av mig och beslutet kan inte överklagas.Tävlingen är gratis att delta i men du måste vara bosatt i Sverige, och tävlande under 18 år måste ha målsmans tillstånd för att delta. Vinsten kan inte bytas ut mot kontanter.
 
© Twentieth Century Fox Home Entertainment