For a Good Time, Call... (2012)

For a Good Time, Call... (Drama, Komedi):
När Laurens pojkvän dumpar henne står hon plötsligt utan både bostad och jobb vilket leder till att hon flyttar in hos Katie, en telefonsexförsäljare. Det dröjer inte länge förrän de båda startar ett eget företag inom branschen men när företaget börjar bli lönsamt sätts deras nyfunna vänskap på prov.  
 
 
BETYG och RECENSION:
Filmad på blott 16 dagar bjuder For a Good Time, Call... på ett erotiskt drama som i själva verket inte direkt innehåller något snusk, utan det som vi här få se är snarare ett enkelt men härligt relationsdrama mellan två nyfunna vänner som tar ett annorlunda jobb. 
 

Den gemensamma vännen Jesse (Justin Long) föreslår att Katie (Ari Graynor) och Lauren (Lauren Miller Rogen) flyttar ihop.
 
For a Good Time, Call... är alltså en lättsam och enkel film som trots sitt ämne är rätt snäll och nästan barnvänlig. Men den är dessvärre inte vidare rolig utan snarare bara härlig och därför vinner också filmen på sin charm som underhåller medan karaktärerna är så olika de bara kan bli. Därtill presterar de få skådespelarna bra i sina roller och trots olikheter skapar de en bra kemi. Dock är innehållet rätt klyschigt och filmen bjuder inte heller på något nytt, vilket tråkigt nog också gör den lite alldaglig.
 

Då de båda flickorna är i behov av pengar startar de ett eget telefonsex-företag.
 
Så när allt kommer till kritan landar For a Good Time, Call... bara på ett medelmåttigt betyg men är du på jakt efter en enkel, möjligtvis något fjantig och lagom underhållande film så passar denna säkert just dig.
 

Flickorna gör de en reklamfilm för sitt företag
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: For a Good Time, Call....
Svensk titel: For a Good Time, Call....
Tagline(s): "Lose your hang-ups. Find your calling.".
Genre: Drama, Komedi.
Skådespelare: Lauren Miller Rogen (som Lauren Anne Miller), Ari Graynor, Justin Long m.fl.
Regissör: Jamie Travis.
Speltid: 84 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2012.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 3 April 2013.
Extramaterial (DVD & Blu-ray): - .
 

 
 

The Others (2001)

The Others (Mysterium, Rysare, Thriller):
Året är 1945 och i ett stor öde hus på ön Jersey bor Grace och hennes två barn som är överkänsliga mot ljus. I samma veva som nytt tjänstefolk anländer till gården börjar barnen pratar om spöken, vilket den djupt troende Grace vägra tro på, men efter ett tag börjar även hon annan att en ovälkommen närvaro finns i huset.
 
 
BETYG och RECENSION:
The Others är en stark och obehaglig rysare men som man dock bara kan se en gång. Därefter försvinner tyvärr mystiken och spänningen helt vilket då också gör filmen något platt och ointressant, men charmen finns åtminstone ändå kvar. Tack vare detta så grundar jag nu mitt filmbetyget på den känsla jag upplevde vid min första titt.
 

Graces barn Anne (Alakina Mann) och Nicholas (James Bentley) tål inte solljus
 
Om vi alltså bortser från min vetskap om "slutspurten och upplösningen" och ser till filmens helhet så må detta mycket väl vara en av de bästa rysarna som finns därute. Vid förstagångstitten så är spänningen, obehaget och mystiken på topp samtidigt som känslan och utformningen är helt rätt för sin tid och genre. Filmen skiljer sig dessutom från mängden av rysare då den har en annorlunda infallsvinkel samtidigt som Nicole Kidman verkligen briljerar i rollen som Grace. Skådespelarna i birollerna är även de är duktiga då de hjälper till att skapa den rätta stämningen men jag imponeras dock inte av barnskådespelarnas insats som varierar mellan bra och dåligt, vilket också kan vara en anledning till att de inte längre syns på Hollywoods stjärnhimmel.
 

Då de förra plötsligt försvann anländer nytt tjänstefolk till det stora öde huset.
 
The Others må precis som The Sixth Sense vara en film som man egentligen bara kan se en gång för att få uppleva den rätta och fulla effekten, därför dör som sagt spänningen och överraskningen som bygger upp hela filmen. Men har du inte redan sett The Others så är det alltså dags att göra det nu medan en omtitt inte är något som jag rekommenderar.
 

Det tycks finnas en obehörig närvaro i huset
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Others.
Svensk titel: The Others.
Tagline(s): "Sooner or later she'll see them, then everything will be different.", "Sometimes the world of the living gets mixed up with the world of the dead.", "Sooner Or Later They Will Find You.", "No door is to be opened before the previous one is closed", "How do you keep them out, when they've already invited themselves in?", "Do you believe in ghosts? She didn't..." och "Close Every Door, Turn Off Every Light, And Look For The Others".
Genre: Mysterium, Rysare, Thriller.
Skådespelare: Nicole Kidman, Fionnula Flanagan, Christopher Eccleston, Alakina Mann, James Bentley, Eric Sykes, Elaine Cassidy m.fl.
Regissör / Manusförfattare: Alejandro Amenábar.
Speltid: 105 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Franska.
Undertext: Engelska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2001.
Sv. Biopremiär: 15 Februari 2002.
Distributör: Miramax.
DVD och Blu-ray release (England): 23 September 2002 (DVD) och 19 September 2011 (Blu-ray).
Extramaterial (DVD): - .
Extramaterial (Blu-ray): Making of Special - A look inside "The Others" • Visual FX • Zeroderma Pigmenosum - What is it? An inside look at the Disease.
 

 
 

Årets Tredje Biobesök

 
Ikväll smäller det då det är dags för mig att spana in den efterlängtade filmen Deadpool 2 på bio, en film som iofs hade sin premiär redan igår den 15 maj 2018. Hur som helst så valde jag ändå att avvakta, kanske mest för att undvika att andra biobesökare hamnade i sätet bredvid mig men något säger mig att jag tyvärr ändå kommer bli inklämd.
 
I vilket fall som helst så är jag och min dejt Mr. Coca-Cola Zero laddade och kl 19:30 är det dags för oss att dras med in i Deadpools knäppa äventyr.