Insidious: Chapter 2 (2013)

Insidious: Chapter 2 (Fantasy, Rysare, Skräck, Thriller):
Familjen Lambert har flyttat från det hemsökta huset och de försöker nu gå vidare med sina liv. Dock visar det sig snart att vålnaderna har följt efter dom.
 
 
BETYG och RECENSION:
År 2010 kom Insidious som hade stor potential, vill säga ända fram tills filmen spårade ur någonstans i mitten och blev till ett Halloweenkalas för småbarn. Och 2013 kom Insidious: Chapter 2 som är en av tre uppföljare ut i skräcksagan där vi ännu en gång få möta familjen Lambert som fortfarande jagas av spöken. Denna gången gräver vi runt i Joshs (Patrick Wilson) förflutna för att ta reda på vilket väsen det är som har förföljt honom hela livet och som har utsatt hans familjen för skräck. Detta är åtminstone huvudhandlingen men det tar ett tag för familjen i fråga att inse det och bara det är dummare än tåget, speciellt med tanke på att det avslöjas för oss tittare i första akt.
 

Josh är anledningen till alla problem.
 
Till skillnad från den första filmen så går Insidious: Chapter 2 pang på rödbetan vilket lämnar mystiken utanför. Spökena är helt synliga från början till slut och ingenting undanhålls i skuggorna där de hör hemma. Varje moment överdrivs och det blir därför för mycket av det goda vilket också resulterar i att spänningen brister, något som dessutom ledde till att jag slutade koncentrera mig efter blott 10 minuter.
 

Spökenen är fullt synliga från början till slut.
 
Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins, Andrew Astor och Lin Shaye repeterar alla sin roller för att bygga vidare på skräckhistorian från helvetet och det märks att skådespelarna inte lägger samma tyngd på sitt jobb som i tidigare film, vilket är ännu en anledning till att allt brister. Spökeffekterna må däremot vara snygga men de tar som sagt övertaget då de invaderar filmen till fullo och på så vis gör de också en kompott av hela smörjan som lämnar en sur och bitter eftersmak i munnen. En eftersmak som man helst vill och bör undvika.
 

Familjen Lambert hemsöks ännu en gång av spöken.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Insidious: Chapter 2.
Svensk titel: Insidious: Chapter 2.
Tagline: "It will take what you love most".
Genre: Fantasy, Rysare, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins, Andrew Astor, Lin Shaye, Barbara Hershey m.fl.
Regissör: James Wan.
Speltid: 106 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2013.
Sv. Biopremiär: 4 Oktober 2013.
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-ray release: 5 Mars 2014.
Extramaterial (Blu-ray): Peripheral Vision - Behind The Scenes • Ghostly Transformation • Haunted Hospital - On Location • Leight Whannell´s Insidious Journal • Work In Progress - On Set Q&A • "Insidious: Spectral Sightings" 3-Part Webisode.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Insidious (2010).
  2. Insidious: Chapter 2 (2013).
  3. Insidious: Chapter 3 (2015).
  4. Insidious: Chapter 4 (2017).
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: