Crawl

Crawl:
När en orkan av kategori 5 drabbar Florida ignorerar Haley evakueringsordern för att leta efter sin pappa som är försvunnen. Hon hittar honom allvarligt skadad i krypgrunden av deras familjehem och de upptäcker snart att den stigande vattennivån är det minsta av deras problem, stället kryllar nämligen av alligatorer som inte låter dom komma ut
 
 
BETYG och RECENSION: 
CRAWL är en liten djurskräckis där vi möter blodtörstiga alligatorer som härjar runt i ett översvämmat bostadsområdet under en orkan, och det som gör filmen sevärd är helt klart det faktum att den är dum, otroligt dum och karaktärerna lika så.
 

Haley (Kaya Scodelario) hittar sin pappa Dave (Barry Pepper) skadad i krypgrunden av deras familjehem.
 
Det är glest på skådespelsfronten och under större delar vistas våra två huvudkaraktärer i en översvämmad husgrund där de hungriga rovdjuren härjar medan de tar det ena idiotiska beslutet efter det andra, något som i sin tur gör filmen väldigt underhållande. Det finns även stunder då skådespelarna överspelar vilket också lockar fram små fnissattacker samtidigt som min största oro ligger på den lilla hunden Sugars (Cso-Cso) välbefinnande.
 

Och de jagas nu av blodtörstiga alligatorer...
 
Jag hade rätt så höga förhoppningar om CRAWL och faktum är att filmen faktiskt är väldigt underhållande och sevärd, men självklart inte av rätt anledning. Hur som helst så bjuder den på en fängslande, och ibland smärtsam, stund i tv-soffan där man som tittare förundras över de idéer som når produktionsbordet.
 

... medan vattennivån stiger
 
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Crawl.
Tagline(s): "They Were Here First", "2DANGER! Alligators are common in this area. They can be dangerous. They have been known to stalk prey. THEY WILL HUNT YOU", "If the storm doesn't get you... they will", "Swim Like Hell" och "Watch Your Back".
Genre: Action, Drama, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Morfydd Clark m.fl.
Regissör: Alexandre Aja.
Speltid: 87 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2019.
Sv. Biopremiär: 24 Juli 2019.
Distributör: Paramount.
DVD och Blu-ray release: 6 Januari 2020.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Intro to Alternate Opening • Alternate Opening • Deleted and Extended Scenes • Beneath Crawl • Category 5 Gators: The VFX of Crawl • Alligator Attacks.
 

 
 

Kommentarer
Johan horror säger:

Hej, du borde skriva ner lite om fx/cgi/kills :) detta är något skräck älskare ser som en viktig grej👍

Svar: Kände att det var nått jag glömde, för jag brukar annars nämna CGI. Men denna gången tog filmens enorma dumhet över mitt förstånd =)
...Liiinna

2020-01-05 Kl: 12:09:29

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: