Booksmart

Booksmart:
De bästa vännerna och plugghästarna Amy och Molly har haft sina näsorna fastklistrade i skolböckerna under hela sin high school-tiden och undvikt varje fest. Men sista kvällen innan de går ut skolan inser de att de har gått miste om allt det roliga och de tar beslutet att ta igen fyra års festande på en och samma kväll.
 
 
BETYG och RECENSION:
Komedin BOOKSMART är skådespelaren och nu regissören Olivia Wides regidebut och jag måste säga att hon lyckas ganska bra med att tillföra något nytt och modernt till en annars ganska uttjatad genre.
 

Plugghästarna väljer att lägga böckerna på hyllan...
 
Filmen kastar oss rätt in i High School-livets sista dag och trots att de kryllar av stereotyper så känns de annorlunda medan hela upplägget skiljer sig något från mängden. Visst möter vi här de klassiska plugghästarna och de populära ungarna, men samspelet mellan dom känns moderna och inte direkt elakt. Därtill är det lätt att tycka om de flesta karaktärer även om jag personligen inte har ett öga för de populära som tycks sakna lite IQ, men vänskapen mellan de bästa vännerna Amy (Kaitlyn Dever) och Molly (Beanie Feldstein) känns ovanligt äkta.
 

... och ta igen allt det de missat under sin tid på high scholl, ..
 
Hur som helst, när allt kommer till kritan så är BOOKSMART en trevlig liten film som både underhåller och förgyller tillvaron med sin moderna stil som gör att den känns rätt i tiden, så med andra ord en lite high school -film att rekommendera.
 

... vilket även innebär en lite tripp på droger.
 
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Booksmart.
Tagline(s): "Getting Straight A's. Giving Zero F's.".
Genre: Komedi.
Skådespelare: Kaitlyn Dever, Beanie Feldstein, Jessica Williams, Victoria Ruesga, Mason Gooding, Skyler Gisondo, Diana Silvers, Molly Gordon, Billie Lourd, Jason Sudeikis m.fl.
Regissör: Olivia Wilde.
Speltid: 102 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2019.
Sv. Biopremiär: 19 juni 2019.
Distributör: SF.
DVD och Blu-ray release: 21 Oktober 2019.
Extramaterial (DVD): - .
Extramaterial (Blu-ray): Booksmart: The Next “Best High School Comedy” • Deleted Scenes • Pliés and Jazz Hands: The Dance Fantasy • Dressing Booksmart • Commentary by Olivia Wilde.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: