Zombieland

Zombieland:
Ett virus har spritt sig över hela världen som fått de flesta människor att förvandlas till köttätande zombies, men den fega nörden Columbus har överlevt en längre tid på grund av sina regler, dock börjar han känna av ensamheten. I sin strävan efter mat och överlevnad springer han på Tallahassee och joina honom på hans ständiga jakt efter en Twinkie. Allt glider på bra tills de får Wichita och Little Rock på sin hals, två tjejer som ställer till med en hel del problem för pojkarna.
 
 
BETYG och RECENSION:
10 år har gått sedan jag sist såg Zombieland och då imponerade jag inte alls av denna annorlunda zombiefilm, men nu kan jag faktiskt se charmen med den. Visst finns här vissa brister och det mesta överdrivs till max, och även om jag inte blir helt frälst så kan jag nu uppskatta humorn, karaktärerna och delar av upplägget. Därtill sköter skådespelarna sig bra och det känns som de är ett med sina karaktärer, och jag som annars inte tycker om Jesse Eisenberg känner att detta är hans rätta kall.
 

Fyra överlevare gör allt de kan för att ta sig fram levande i "Zombieland".
 
Överlag så är Zombieland en lagom underhållande komedi som får mig att skratta till på sina ställen och den skiljer sig åtminstone från resterande zombiefilmer vilket alltid är ett plus.
 

Nörden Columbus (Jesse Eisenberg) har överlevt tack vare sin feghet och sina regler.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Zombieland.
Tagline(s): "Our land is their land", "Welcome to Zombieland", "You might be a pulse-less Zombie if you don't get a kick out of this film!", "This place is so dead", "Nut up or shut up", "A comedy that kills" m.m.
Genre: Action, Komedi, Fantasy, Skräck.
Skådespelare: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone, Abigail Breslin m.fl.
Regissör: Ruben Fleischer.
Speltid: 88 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2009.
Sv. Biopremiär: 23 Oktober 2009.
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-ray release: 24 Februari 2010.
Extramaterial (DVD): Borttagna scener • Kommentarspår • Följ med bakom kulisserna i "In search of Zomibeland" • "Zombieland is your land" - hur Amerika zombiefierades • En titt på specialeffekterna • Reklamtrailer (bioversion).
Extramaterial (Blu-ray): Borttagna scener • Kommentarspår • Följ med bakom kulisserna i "In search of Zomibeland" • "Zombieland is your land" - hur Amerika zombiefierades • En titt på specialeffekterna • Reklamtrailer (bioversion) • "Beyond the Graveyard" - följ med bakom kulisserna med denna "Picture-in-Picture"-funktion • movieIQ (BD-Live).
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Zombieland (2009).
  2. Zombieland (2013) (TV Movie).
  3. Zombieland: Double Tap (2019).
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: