Signs

Signs: 
Efter en tragisk olycka som tog hans frus liv har prästen Graham Hess förlorat sin tro på Gud. En dag vaknar han och hans kvarvarande familj upp och hittar ett mönster av cirklar och linjer utformat i deras sädesfält och familjen inser snart att något främmande och skrämmande är här.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Regissören och manusförfattaren M. Night Shyamalan hade stor framgång med både Sjätte Sinnet och Unbreakable, men med Signs gick tyvärr något fel. Det är inte det att filmen varken är bra eller spännande, för det är den, men sen kommer slutet och gör allt till en stor besvikelse.
 

Något mystiskt dyker upp Graham Hess (Mel Gibson) majsfält... 
 
Signs bjuder på en rätt så obehaglig känsla redan från början som nästan håller i sig hela vägen fram till slutet, men i luften ligger också en handling som riktar in sig på människans tro och hopp, och även om detta är relativt dämpat under större delar av filmen så växer det sig tyvärr starkare lite då och då. Till plussidan hör däremot att allt handlar om helt vanliga människor som brottas med sin förlust och nu en utomjordisk invasion, och det är därför lätt att relatera till individerna. Därtill gör skådespelarna ett bra jobb även om det finns små stunder där de yngre kanske brister.
 

... och familjen börjar skydda sig mot utomjordingar, ...
 
Shyamalan är rätt så känd för att bjuda på en stort twist i slutet av sina filmer, men om du sitter och väntar på nått sådant så kommer du här bli besviken. Många frågor lämnas obesvarade och istället flamsas allt bort i form av något som kan likna tro, hopp och kärlek. Men hur som helst så är Signs en bra film, den hade bara kunnat avslutas bättre... mycket bättre.
 

... men de tycks komma åt dem ändå.
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Signs.
Tagline(s): "It's Not Like They Didn't Warn Us", "The Signs Of Life", "A message. A warning. A sign...of things to come.", "The first sign you can't explain. The second sign you can't ignore. The third sign you won't believe.", "It's happening", "Don't see it alone" och "Believe".
Genre: Drama, Mysterium, Science Fiction, Thriller.
Skådespelare: Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Rory Culkin, Abigail Breslin m.fl.
Regissör och Manusförfattare: M. Night Shyamalan.
Speltid: 106 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2002.
Sv. Biopremiär: 30 Augusti 2002.
Distributör: Buena Vista (UK).
DVD och Blu-ray release: 31 Mars 2003 (DVD) och 7 Maj 2008 (BD).
Extramaterial (DVD): The Making of Signs • Deleted scenes • Storyboard • Night's first Alien movie.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted Scenes • Storybords: Multi-Angle Features • Night's First Alien Movie • Making Signs: Looking for Signs, Biulding Signs, The Effects of Signs, "Last Volces: The Music of Signs", Full Circle och Making Signs - A Commentary by M. Night Shyamalan.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: