Five Feet Apart

Five Feet Apart:
Stella är en 17-åring som till skillnad från många andra tonåringar måste spendera mycket av sin tid på ett sjukhus för behandling av cystisk fibros. Reglerna på sjukhuset är enkla: Patienterna får inte komma i kontakt med varandra på grund av deras nedsatta immunförsvar och diverse smittspridningar, men när Stella råkar träffa och falla för Will, en annan patient, så börjar de sakta tänja på gränserna.
 
 
BETYG och RECENSION:
Five Feet Apart är ett sött romantiskt tonårsdrama som går lite i samma anda som filmen The Fault in Our Stars, men här finns ingen cancer som står i centrum utan en mindre känd sjukdom och dessutom en rätt så ovanlig sådan: Cystisk fibros.
 

Stella spenderar mycket av sin tid på sjukhuset, men ändå på avstånd från de likasinnade.
 
Precis som i många andra filmer som kretsar kring sjukdomar vaktar döden runt knuten och därför är innehållet både gripande och berörande. Dock är kärlekshistorian något klyschig men ändå mysig och jag tror speciellt att tonårspubliken kan uppskatta en film som denna.
Skådespelsmässigt så gör dessutom Haley Lu Richardson sig bra i rollen som Stella medan jag däremot har något svårare för Cole Sprouse som syns i rollen som hennes kärleksintresse Will. Personkemin från hans sida tar nämligen längre tid att skina igen men förr eller senare lyckas även han stråla ut det som behövs.
 

Sköterskan Barb (Kimberly Hébert Gregory) försöker se till så att inga patienter bryter mot "six feet apart" reglerna... 
 
Allt som allt så är alltså Five Feet Apart en söt film och bra som lockar till sig några tårar, och även om jag blir berörd så hade jag faktiskt hoppas på lite mer och lite starkare innehåll. 
 

... men det uppstår ändå kärlek på avstånd och utan beröring mellan Stella och Will.
 
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Five Feet Apart.
Tagline(s): "When Life Keeps You Apart, Fight For Every Inch.".
Genre: Drama, Romantik.
Skådespelare: Haley Lu Richardson, Cole Sprouse, Moises Arias, Kimberly Hébert Gregory m.fl.
Regissör: Justin Baldoni.
Speltid: 116 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2019.
Sv. Biopremiär: 14 Juni 2019.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 28 Oktober 2019.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): Audio Commentary with Director Justin Baldoni • Crossing It Off: Making Five Feet Apart • On the Set of Five Feet Apart • Attention to Detail • An Artist’s Eye • Theatrical Fan Event • Deleted Scenes • Alternate Ending • Andy Grammer - Don’t Give up On Me (Music Video).
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: