Suspiria

Suspiria:
Efter att en balettdansös har anförtrott sig till en psykoterapeut om att akademin har tagits över av häxor försvinner hon, och strax därefter antas baletteleven Susie till den världsberömda balettakademin Markos Academy i Berlin där hon snabbt blir en favoritelev hos huvudläraren Madame Blanc. Men kommer Susie att bli nästa offer för de mardrömsscenarion som utspelas innanför Markos Academys väggar, och är Madame Blanc inblandad? 
 
 
BETYG och RECENSION:
Suspiria är en remake av den kultförklarade filmen med samma namn från 1977, vars rykte aldrig har tilltalat mig, men ändå kände jag mig manad att se nyinspelningen. Jag må inte ha något att jämföra med men en sak är säker, den nya Suspiria är allt en underlig historia med vaga skräckinslag i form av häxkraft.
 

Efter att har pratat med en psykolog om att balettakademin styrs av häxor försvinner Patricia (Chloë Grace Moretz) spårlöst.
 
Suspiria utspelar sig i slutet av 1970-talet och tar som bekant sin plats på en balettakademi där mysko saker försiggår, och jag som annars gillar filmer som både innehåller dans och som utspelar sig under det årtionden blir här dock inte alls imponerad. Baletten är stel och nästintill musiklös när den väl syns till och de "obehagliga" momenten misslyckas med sitt uppdrag då de istället bara känns underliga och konstiga, precis som hela filmen och dess karaktärer.
 

Strax därefter antas Susie (Dakota Johnson) till balettskolan och hon blir snabbt Madame Blanc (Tilda Swinton) favoritelev
 
När allt kommer till kritan så saknar Suspiria både skräck och känsla och den överdrivet långa speltiden är inte heller till filmens fördel. Förhoppningsvis är originalet bättre men efter att ha spanat in remaken så är jag även tveksam gentemot den.
 

Men det försiggår uppenbarligen något mystiskt bakom akademins stängda dörrar.
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Suspiria.
En nyinspelning av filmen: Suspiria (sv. titel: Flykten från helvetet) från 1977.
Tagline(s): "Tremble tremble!!! The witches are back...", "Give your soul to the dance", "Let mother take care of you", "Listen for the whispers", "The beauty hides the blood", "Obey the ritual", "Perfection commands sacrifice", "Pain cleanses all" och "Darkness binds the gifted".
Genre: Fantasy, Mysterium, Rysare, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth, Chloë Grace Moretz m.fl.
Regissör: Luca Guadagnino.
Speltid: 152 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Tyska m.m.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2018.
Sv. Biopremiär: 23 November 2018.
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-ray release: 1 April 2019.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): The secret language • The making of • The look of Suspiria • Transformations.
 
 
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: