Gilmore Girls, säsong 1-7 + A Year in the Life

Gilmore Girls, säsong 1-7 + A Year in the Life (Drama, Komedi, Romantik): 
Den 32-åriga singelmamman Lorelai Gilmore och hennes 16-åriga dotter Rory delar inte bara ett stark familjeband, de är även bästa vänner, och tillsammans tar dig sig igenom livet i den lilla folkkära staden Stars Hollow.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Gilmore Girls är en tv-serie som består av totalt 7 säsonger och en miniserie på 4 avsnitt som utspelar sig 10 år efter själva seriens slut, och vars karaktärer maler på värre än ett gäng tjatiga papegojor, men vid sidan om det så händer här knapp någonting. Allt är nämligen uppbyggt på snabba, kvick-käftade och långa dialoger. Därtill finner jag många av karaktärerna antagligen otroligt jobbiga eller fjantiga vilket emellan åt gör serien till en plåga.
 

Mor och dotter älskar kaffe och dricker det alltid hos Lukes kafé
 
Tv-serien är älska av de flesta men dessvärre inte av mig. Det är rent av så illa att jag skäms i karaktärernas vägnar. Vissa av dom tål jag bara inte och somliga vill jag nästan avliva, men ändå kunde jag inte sluta titta på skiten som snart utvecklades till ett guilty pleasures-beroende. Trots tappra försök kunde jag ändå aldrig vänja mig vid Lorelai Gilmores (Lauren Graham) eviga pladder och det blev inte bättre av att hon tycks tro sig vara jätterolig medan hon i själva verket bara är pinsam. Hennes dotter Rory (Alexis Bledel) är dessvärre inte mycket bättre hon då hon går från att vara en oskyldig plugghäst till att växer upp till en ung kvinna som gör en del dumma saker i sin jakt på kärlek, och det finns till och med stunder då man tycker riktigt illa om henne.
 

Gamla filmer, mat och onyttigheter håller dom också när hjärtat.
 
Trots att jag har svårt för att se Gilmore Girls stora framgång så kan jag ändå förstå den. Serien har nämligen sina mysiga och charmiga stunder men i det långa loppet blir den mest bara tjatig och påfrestande tack vara allt pladder, och när vi sedan når den sista delen av den avslutande miniserien Gilmore Girls: A Year in the Life får jag helt enkelt nog. Det sista avsnittet där ur är nämligen genomruttet på alla sätt och vis och till råga på allt så lämnar miniserien oss även utan ett avslutande slut, så jag hade rent av önskat att den aldrig blev av.
 

Kvinnorna försöker ta sig igenom livet och allt vad det innebär, så som att hitta kärleken...
 
I slutändan gjorde alltså Gilmore Girls mig besviken och den bjöd inte på det som jag hade förväntat mig, men kräver du inte så mycket handling och händelse så kanske detta är den perfekta serien för just dig... men för din egna skull: skippa den avslutande miniserien
 

... och de obligatoriska middagarna hemma hos Lorelies föräldrar / Roys morföräldrar på fredagar kl 19:00.  
 

TV-SERIEINFORMATION:

 
Originaltitel (Tv-Serie): Gilmore Girls.
Originaltitel (Mini-Serie): Gilmore Girls: A Year in the Life.
Tagline(s): "Life's short. Talk Fast", "Best friends first. Mother and daughter second." och "Fate made them mother and daughter. Love made them friends".
Antal säsonger: 7 + 1.
Antal avsnitt: 154 + 4. 
Genre: Drama, Komedi, Romantik.
Skådespelare: Lauren Graham, Alexis Bledel, Keiko Agena, Scott Patterson, Yanic Truesdale, Kelly Bishop, Edward Herrmann, Melissa McCarthy, Sean Gunn, Liza Weil m.fl.
Skapare: Amy Sherman-Palladino.
Speltid: ca 6692 min (ca 42 + 90 min per avsnitt) (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Sändningsår (TV): 2000 - 2007 och 2016.
Distributör: Warner Bros.
DVD-release: 27 November 2017 (The Complete Series).
Extramaterial (DVD): Welcome to the Gilmore Girls • Gilmore Fashionistas • Who wants to talk boys? • Who wants to get together? • Who wants to fall in love? • Who wants to argue? • All Grown Up  • And More!.
 

 
 

Kommentarer
Anonym säger:

Har du kvar DVD boxen köper jag gärna den

Svar: Alla filmer / serier som finns i detta hus är här för att stanna ;)
...Liiinna

2020-01-11 Kl: 09:40:45

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: