Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody: 
Sångaren Freddie Mercury trotsade stereotyperna när gick sin egna väg vilket ledde till att han och rockbandet Queen blev ett av världens mest älskade och unika underhållare. Men bakom framgången kämpade han i ensamhet med en livshotande sjukdom.
 
 
BETYG och RECENSION:
(null)
Vare sig man är ett fan av rockbandet Queen eller ej så känner vi alla till musiken, men deras historia var helt främmande för mig och jag trodde aldrig jag kunde beröras så mycket av en film om rockband.
 

Freddie får jobbet som sångare och det legendariska rockbandet Queen skapas.
 
Bohemian Rhapsody skildrar Queen-sångaren Freddie Mercurys liv, en ung man med överbett som gick från att vara helt okänd till att bli en legend på nolltid. Filmen följer honom från strax innan gruppen bildades fram till deras omtalade uppträdande på Live Aid 1985, och vi får en rätt djup inlevelse av både Freddie och hans bandmedlemmars liv som berörde mig till tårar vid vissa tillfällen. Här finns nämligen både humor och tragedi samtidigt som den kraftfulla musik både är magisk och medryckande. Därtill är manuset välskrivet, fotot snyggt och Rami Malik, som jag annars aldrig har tyckt om, är dessutom helt fantastisk i rollen som Freddie vilket även killarna som tar sig an bandmedlemmarnas roller är. Tillsammans skapar de en gemenskap med sina tittar som gör att man känner sig delaktig i allt som sker, och trots att Freddie gör en del dumma val så är han lätt att tycka om. Kanske för att han var en rätt ensam människa som bar en stor tyngd på sina axlar.
 

Flickvännen Mary (Lucy Boynton) hjälper Freddie med hans unika stil.
 
Om du tror att man behöver vara ett insatt fan för att uppskatta filmen så har du fel. Bohemian Rhapsody och hela rockbandet Queen blir snabbt till en stor favorit och jag älskar varje sekund av film! 
 

Queen slår rekord och underhåller hela världen.
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Bohemian Rhapsody.
Tagline(s): "Fearless lives forever", "The only thing more extraordinary than their music is his story" och "The music you know, the story you don't".
Genre: Biografi, Drama, Musik.
Skådespelare: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello (som Joe Mazzello), Aidan Gillen, Allen Leech, Tom Hollander, Mike Myers, Aaron McCusker m.fl.
Regissör: Bryan Singer.
Speltid: 134 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2018.
Sv. Biopremiär: 31 Oktober 2018.
Distributör: 20th Century Fox.
DVD och Blu-ray release: 18 Mars 2019.
Köp filmen på 4K UHD hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD och 4K UHD): The Complete Live AID Movie Preformance not seen in theaters.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): The Complete Live AID Movie Preformance not seen in theaters • Rami Malek: Becoming Freddie • The Look and Sound of Queen • Recreating Live Aid.
 

 
 

Kommentarer
Tess säger:

De har stuvat om en del och strukit en del, men det har varit för att göra en rak film. Skulle inte ha funkat att ta med allt. Och jag som är superdupermegafan gillar den ändå, för jag valde att se den som en film och inte som en dokumentär. Har hört en del fans som uppenbarligen stört sig på dessa omstuvningar och att man hoppat över saker, men trodde de verkligen att en film skulle vara exakt liksom? Kritiker tycker mycket är tillrättalagt, men måste vi verkligen ner i det värsta för att fatta? Jag tycker det funkar ändå. Och jag älskar att fler upptäcker deras musik via filmen och att denna film var bland de första i vad som nu verkar bli en våg av musikfilmer :-D

Svar: Det är ju faktiskt en stor skillnad på film och dokumentär så de sura fansen få allt tagga ner 😊
Det finns ju ingen biografi i världen som kan ta med allt, då hade filmerna fått vara helt annorlunda och väldigt väldig långa.
...Liiinna

2019-03-25 Kl: 12:18:33
URL: http://highlandertess.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: