BlacKkKlansman

BlacKkKlansman (Biografi, Drama, Kriminalare):
I början av 70-talet blir Ron Stallworth den förste afroamerikanske polisen i Colorado Springs. Fast besluten att göra skillnad tar han itu med det farliga uppdraget att infiltrera och avslöja Ku Klux Klan. Han värvar den erfarne kollegan Flip Zimmerman till sin hemliga utredning och tillsammans kämpar de för att krossa den extremistiska organisationen och sprida kunskap till allmänheten.
 
 
BETYG och RECENSION:
BlacKkKlansman är baserad på verkliga händelser som ägde rum i Colorado under 1970-talet och vars syfte säkerligen är att få sina tittare att tänka efter och jämföra USA med nu och då, speciellt nu när Trump är president. Innehållet är utan tvekan starkt och viktigt men dessvärre tilltalas jag ändå inte av handlingen som är aningen rörigt uppbyggd och jag satt istället mest bara uttråkad under den annars så viktiga filmtitten.
 

Den afroamerikanska polisen Ron Stallworth (John David Washington) värvar Flip Zimmerman (Adam Driver) för att infiltrera Ku Klux Klan.
 
Jag brukar gilla biografier och eftersom BlacKkKlansman har x antal Oscarsnomineringar på halsen, bland annat för bästa film, så hade jag hoppats på att få se något riktigt bra. Men det är något med hela innehållet som kör lite väl mycket på det predikande spåret samtidigt som den utstrålar lite för mycket kaxighet, och även om satiren har sina små ljusa stunder så fångas jag aldrig av innehållet.Trots detta så har filmen självklart en värdefull historisk handling som skildrar båda sidorna av rasismen samtidigt som musiken är medryckande, modet härligt och skådespelarna skickliga.
 

En ständig kamp mot rasism
 
Det må kanske vara ett brott att inte älska en film som denne men BlacKkKlansman faller helt enkelt inte mig i smaken och den onödigt långa speltiden gjorde inte heller saken bättre, men över lag så är ändå detta en värdefull film.
 

Skön musik och härliga kläder underlättar filmtitten.
 

FILMINFORMATION:

 
Filmen är baserad på en sann historia.
Originaltitel: BlacKkKlansman.
Baserad på memoaren: Black Klansman, av Ron Stallworth .
Tagline(s): "Infiltrate hate" och "Based on a crazy, outrageous, incredible true story!".
Genre: Biografi, Drama, Kriminalare.
Skådespelare: John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier m.fl.
Regissör: Spike Lee.
Speltid: 135 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2018.
Sv. Biopremiär: 7 September 2018.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 28 Januari 2019.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): A Spike Lee Joint • Ron Stallworth, Jordan Peele, and the cast discuss working with the iconic director • BlacKkKlansman Extended Trailer Featuring Prince’s “Mary Don’t You Weep”.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: