Ensamma i rymden

Ensamma i rymden:
Efter en evakuering av jorden befinner sig de unga syskonen Gladys och Keaton ensamma ombord på rymdskeppet Svea som ska ta dom till planeten Vial där människorna ska börja om på nytt, men de tycks aldrig komma fram. Deras enda sällskap är den japanska datorn Otosan som tycks fela och de får senare besök av utomjordingen Vojajer som hjälper dom att utmana sitt öde.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Ensamma i rymden är en svensk familjefilm som är baserad på pjäsen Vial av Henrik Ståhl och där vi nu kastas ut i rymden tillsammans med två barn och en utomjording. Filmen har bekanta sciencefiction-inslag som här är anpassade för barn, och en liten budget som använts på ett imponerande sätt i form av snygga effekter, miljöer och masker som påminner om diverse kulförklarade filmer och serier.
 

Barnen Gladys (Ella Rae Rappaport) och Keaton är ensamma i rymden ombord på rymdskeppet Svea.
 
Filmen är utan tvekan en rätt så söt då den fångar barnens känslor på ett naturligt sätt, men skådespelet inte är på topp och den är också oerhört fjantig samtidigt som den yngre Keaton (Dante Fleischanderl) är extremt jobbig och irriterande, vilket även gäller utomjordingarna som syns till.
 

Till sällskap har de en felande japanska dator Otosan (röst av Henrik Ståhl), och senare får de besök av utomjordingen Vojajer (Henrik Ståhl).
 
Jag kan mycket väl tänka mig att barn kan uppskatta en film som denna, men för en vuxen individ är dessvärre Ensamma i rymden ingen hitt och det enda den vinner på är den klena och söta charmen.
 

Filmen bjuder på några vackra vyer och välkända sci-fi-inslag
 
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Ensamma i rymden.
Världstitel: Alone in Space.
Baserad på teaterpjäsen: Vial, av Henrik Ståhl.
Tagline(s): - .
Genre: Familjefilm, Science Fiction.
Skådespelare: Ella Rae Rappaport, Dante Fleischanderl, Henrik Ståhl, Madeleine Barwén Trollvik, Håkan Bengtsson, Aliette Opheim m.fl.
Regissör / Filmmanus: Ted Kjellsson.
Speltid: 83 min (Blu-ray).
Språk: Svenska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2018.
Sv. Biopremiär: 21 September 2018.
Distributör: Nordisk Film.
DVD och Blu-ray release: 4 Mars 2019.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): Behind the scenes • Making of: VFX • Making of: Vojajaer • Timelapse: Vojajer Make-up • Trailers.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: