Lejonkungen

Lejonkungen:
När Simba, den framtida kungen för Afrikas savanner, föds smider den tidigare arvingen till tornen Scar, bror till den nuvarande konungen Mufasa, egna planer och det blir ett slag om lejonklippan som genomsyras av förräderi, tragedi och drama vilket slutligen leder till Simbas flykt. Men med hjälp av ett udda par nyfunna vänner måste Simba senare lista ut hur han ska lyckas ta tillbaka det som rättmätigt är hans.
 
 
BETYG och RECENSION:
Det har blivit en trend att göra live-action versioner av "gamla" Disneyfilmer och den senaste ut i skaran är LEJONKUNGEN (originaltitel: The Lion King), men eftersom filmen saknar mänskliga varelser så är denna helt datoranimerad vilket också gör att det avviker från den nya trenden, men filmen följer däremot den tecknade versionen så gott som till punkt och prickar... dock utan att blir riktigt lika stark och berörande.
 

Lilla Simba (eng. röst av JD McCrary), den framtida konungen, ser upp till sin far Musfasa (eng. röst av James Earl Jones) och fram emot sin kommande tid som kung.
 
Jag har gillat de senaste nyinspelningarna av Disneys filmer och detsamma gäller klart LEJONKUNGEN, men denna kan dock inte riktigt mäta sig med originalet. Filmen må vara både bra och berörande men någonstans på vägen tappar den lite av den här härliga, komiska och även sorgliga känslan som filmen från 1994 ger, så i slutändan blir jag inte heller lika berörd av "kopian". Däremot uppskattar jag de engelskspråkiga rösterna och musiken är fortfarande densamma, men filmen är dock inte lika söt och även något färglös.
 

Dock sätter Mufasas bror Scar (eng. röst av Chiwetel Ejiofor) käppar i hjulen... 
 
Hur som helst så är ändå LEJONKUNGEN en mysig liten film som passar hela familjen men om jag skulle få välja så hade jag hellre sett originalet igen. 
 

.... och Simba flyr från sitt gamla liv och möter nya vänner, men förr eller senare hinner hans förflutna ikapp honom.
 
 ©Disney
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: The Lion King.
Svensk titel: Lejonkungen.
En nyinspelning av den tecknade filmen: The Lion King (1994).
Tagline(s): "The King Has Returned" och "Be Prepared".
Genre: Animerad Familjefilm, Drama, Musikal, Äventyr.
Skådespelarröster: Donald Glover, Beyoncé, Seth Rogen, Billy Eichner, Chiwetel Ejiofor, John Oliver, James Earl Jones, JD McCrary, Shahadi Wright Joseph m.fl.
Regissör: Jon Favreau.
Speltid: 118 min (Blu-ray).
Språk: Engelska (även dubbad till Svenska).
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2019.
Sv. Biopremiär: 17 Juli 2019.
Distributör: Disney.
DVD och Blu-ray release: 2 December 2019.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Protect The Pride.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på 4K Ultra HD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray och 4K Ultra HD): Play Movie With Director Jon Favreau Intro • Play Movie With Audio Commentary • Sing Along With The Movie • Song Selections • Music Videos • Protect The Pride • The Journey To The Lion King: The Music, The Magic, The Timeless Tale  • More To Be Scenes..
 

 
 

Kommentarer
Anonym säger:

Däremot på 4K-skivan ingen svenskt tal :(

Svar: Inte? Gu så B!
...Liiinna

2019-12-06 Kl: 20:39:39

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: