Happy Death Day (2017)

Happy Death Day (Mysterium, Skräck, Thriller):
Collagestudenten Tree hamnar i en tidsloop där hon gång på gång tvingas återuppleva dagen då hon mördas och för att få ett slut på denna plågsamma terror måste hon lyckats identifiera sin mördare, vilket inte är allt för lätt.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Happy Death Day är min typ av "skräckfilm" där humorn blandas med ett mindre mysterium då en ung kvinna lever i en tidsloop där hon mördas om och om igen, men någon skräck eller obehag syns dessvärre inte till.
 

Efter en blöt utekväll vaknar Tree (Jessica Rothe) upp hos den okända skolkamraten Carter (Israel Broussard) som snart kommer bli hennes vän.
 
För att vara en skräckfilm så förekommer det ovanligt lite blod, mord och obehag och vi får ärligt talat inte direkt se något av detta trots att huvudpersonen dör om och om igen. Men filmen har ändå en känsla som jag tycker om samtidigt som det även blir lite roligt trots att det inte går att blunda för de många klyschor som ploppar upp. Därtill är karaktärerna härliga och skådespelarna duktiga, och filmen får dessutom ett extra plus i kanten när slutet kommer som en överraskning för mina blå ögon.
 

Tree lever i en tidsloop där hon mördas om och om igen på sin födelsedag...
 
Även om Happy Death Day är bra så är den inte är superbra men den är åtminstone underhållande och intressant, vilket räcker för mig då det handlar om en skräckfilmer utan skräck.
 

.... och varje morgon när dagen börjar om så påminns Tree om att det är dags igen.
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Happy Death Day.
Svensk titel: Happy Death Day.
Tagline(s): "Get Up. Live Your Day. Get Killed. Again.", "Make Every Death Count", "Worst. Birthday. Ever!", "Unlimited amount of lives, unlimited amount of chances to find the killer", "Die. Repeat." och "How will you die?".
Genre: Mysterium, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine m.fl.
Regissör: Christopher Landon.
Speltid: 96 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 20 Oktober 2017.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 5 Mars 2018.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Alternate Ending & Deleted Scenes • Worst Birthday Ever • Behind the Mask: The Suspects • The Many Deaths of Tree.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Alternate Ending & Deleted Scenes • Worst Birthday Ever • Behind the Mask: The Suspects • The Many Deaths of Tree.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: