The Hitman's Bodyguard (2017)

The Hitman's Bodyguard (Action, Komedi):
Michael Bryce var en gång i tiden den bästa livvakten i världen, men efter att ha misslyckats med att skydda en klient befinner han sig nu på botten av karriärstegen. Men när han får den ökända torpeden Darius Kincaid som sin klient finns en chans att återvända till toppen. Dock har de varit på motsatta sidor i åratal och hatar varandra, och nu måste de försöka samarbeta för att ta sig till Haag där torpeden ska vittna mot en blodtörstig diktator.
 
 
BETYG och RECENSION:
När vi först hörde talas om The Hitman's Bodyguard gav den hinten om att vara nån slags parodi på den välkända dramafilmen The Bodyguard, men så är inte fallet. Handlingen är helt annorlunda då allt är som ett stort underhållande skämt där skotten går av som smattrande popcorn och tro mig, roligt blir det när allt tycks gå fel.
 

Livvakten Michael Bryce (Ryan Reynolds) och torpeden Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) har lite svårt för att dra jämt.
 
Det finns inte gott om lugna stunder i The Hitman's Bodyguard utan här är den nästan fullt ös medvetslös från början till slut, och även om det lätt kan bli lite för mycket av det goda så gillar jag tempot och de skjutglada stunderna som får blodet att spruta. Dock gör Samuel L. Jackson ungefär samma karaktär som han alltid gör och frasen "Motherfucker" används därför också flitigt, och Ryan Reynolds påminner något om sin Deadpool, vilket i och för sig är ett plus. Därtill har de båda en härlig personkemi och karisma som fungerar utmärkt, vilket också resulterar i att allt blir underhållande och tilltalande.
 

Diktatorn Vladislav Dukhovich (Gary Oldman) försöker stoppa vittnet som kan döma honom i rättegången.
 
Även om jag gillar denna popcornrulle till film som helt förlitar sig på sina smällar, explotioner och skott så bjuder den inte på mycket som är nytt. Så trots extremt vältalande ord från min sida landar filmen bara på ett bra-plus där den underhållande actionkomedi tyvärr inte lyckas sticka ut från mängden.
 

Bakom varje man finns en stark kvinna
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: The Hitman's Bodyguard.
Svensk titel: The Hitman's Bodyguard.
Tagline(s): "Everyone's out to get them... If they don't kill each other first", "The world's top protection agent has a new client: His worst enemy", "Never let him out of your sight. Never let your guard down. Never fall in love" och "Get Triggered".
Genre: Action, Komedi.
Skådespelare: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Salma Hayek, Elodie Yung m.fl.
Regissör: Patrick Hughes.
Speltid: 118 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Franska, Ryska, Japanska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 18 Augusti 2017.
Distributör: Noble Entertainment.
DVD och Blu-ray release: 11 December 2017.
Extramaterial (DVD & Blu-ray): - .
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: