Shooter, säsong 1

Shooter, säsong 1 (Action, Drama):
Strax efter att krigsveteranen och prickskytten Bob Lee Swagger har övertalas till att återvända i tjänst blir han anklagad för ett mordförsök på presidenten och han beger sig därför ut på rymmen. Under sin flykt blir vänner till fiender medan främlingar hjälper honom under jakten efter den riktiga mördaren, något som sätter både hans och familjen liv i fara.
 
 
BETYG och RECENSION:
Tv-serien Shooter är baserad på boken Point of Impact av Stephen Hunter samt filmen med samma namn från 2007 och handlingen i filmen och serien är därför sig lik, med undantag för att serien är mer detaljerad och utdragen (både i en positiv och negativ bemärkelse), samt att vissa små förändringar även syns till. I den första säsongen får vi lära känna huvudpersonen Bob Lee Swagger (Ryan Phillippe) rätt så väl och vi får dessutom en nära relation till hans familj som förövrigt inte existerar i filmen, något som gör att serien känns mer personlig.
 

När Bob Lee Swagger hjälper en gammal vän blir han plötsligt misstänkt för ett mordförsök på presidenten
 
Shooter har sina upp och ner gångar med en fast röd tråd som går genom hela säsongen vilket också gör att man inte kan se enstaka strö avsnitt, utan här måste man se alla i rätt följd för att hänga med i svängarna. Precis som med vilken annan serier som helst så innehåller även Shooter både bättre och sämre avsnitt men de alla har en relativt jämn takt och en spänning som håller intresset vid liv från början till slut, och de små förändringarna som har gjorts är dessutom till seriens fördel, så som att FBI-agenten Memphis nu en kvinna vid namn Nadine (Cynthia Addai-Robinson) och den döde soldaten Donny Fenns flickvän är struken ur manuset och har blivit ersatt av hans mor. Dock är det lite väl många karaktärer för mig att hålla reda på och därför tappar jag lätt tråden och blandar ihop "skurkarna", men utöver det så är serien lagom medryckande för att hålla mig vid liv och närvarande under resans något spännande gång.
 

FBI-agenten Nadine Memphis kan inte släppa fallet och litar iställlet på sina egna instinkter, vilket inte alltid uppskattas
 
Allt som allt så är Shooter en rätt bra tv-serie och en bättre skildring av film där Ryan Phillippe tar sig an Mark Wahlbergs forna karaktär Bob Lee Swagger bra, och även om jag inte direkt kan säga att serien blåste mig av stolen så ser jag fram emot fortsättning i den kommande andra säsongen.
 

Familjen Swagger blir ett utsatt exemplar
 

TV-SERIEINFORMATION:

 
 
Originaltitel: Shooter.
Baserad på boken: Point of Impact, av Stephen Hunter.
Baserad på filmen: Shooter från 2007.
Tagline: "Veteran. Hero. Target.
Säsongsnummer: 1.
Antal avsnitt: 10. 
Genre: Action, Drama.
Skådespelare: Ryan Phillippe, Shantel VanSanten, Cynthia Addai-Robinson, Omar Epps, Lexy Kolker, Eddie McClintock m.fl.
Skapare: John Hlavin.
Speltid: ca 398 min (ca 40 min per avsnitt).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Sändningsår, säsong 1 (TV): 2016-2017.
Distributör: Paramount.
DVD och Blu-rayrelease: 22 Januari 2018.
Köp säsong 1 av tv-serien på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): - .
 
 
 
 
TV-SERIEN BESTÅR (än så länge) AV:
  1. Shooter, säsong 1 (2016-2017).
  2. Shooter, säsong 2 (2017).
  3. Shooter, säsong 3 (2018).
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: