Fame (2009)

Fame (Darma, Musik/Musikal):
De få och lyckliga eleverna som blir antagna till New York City High School of Performing Arts får chansen att leva ut sina drömmar och uppnå riktig berömmelse. Men för att komma dit krävs talang, engagemang och hårt arbete inom dans, sång och skådespel
 
 
BETYG och RECENSION:
Fame är en remake på filmen med samma namn från 1980, en film som jag ännu inte har sett och efter att ha sett om nyinspelningen så har jag heller inga planer på att se originalet. Första halvan av Fame är nämligen oerhört tråkig både när det kommer till bild, ljud, manus, karaktärer och koreografi, men därefter tar filmen en liten vändning och blir något modern och stundvis medryckande... men det räcker ändå inte till.
 

Eleverna dansar...
 
Dock lyckas aldrig filmen blomma ut och blåsa mig av stolen och det är ett fåtal sång- och dansnummer som tilltalar mig. Därtill är karaktärerna tråkiga och på snäppet till för kaxiga medan andra är för mesiga, och det finns stunder då jag ifrågasätter skolans antagningskrav. Men här finns ändå några händelser som är gripande och vare sig jag vill det eller ej så känner jag mig då också berörd.
 

... sjunger...
 
Nu är det trots allt så att detta är andra gången jag ser filmen och jag har ändå inte ett enda minne från den första titten, vilket säger ett och annat. Då i slutändan är remaken av Fame en film som lätt försvinner in i dimman och glöms bort.
 

... och gör en film
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Fame.
Svensk titel: Fame.
En nyinspelning av filmen: Fame (1980).
Tagline(s): "Dream It - Earn It - Live It", "I'm Gonna Make It to Heaven", "I'm Gonna Live Forever", "I'm Gonna Learn How to Fly", "I Feel It Coming Together" och "Remember My Name".
Genre: Drama, Komedi, Musik/Musikal, Romantik.
Skådespelare: Kay Panabaker, Walter Perez, Naturi Naughton, Asher Monroe (som Asher Book), Kherington Payne, Collins Pennie m.fl.
Regissör: Kevin Tancharoen.
Speltid: 122 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Barntillåten.
Premiärår: 2009.
Sv. Biopremiär: 9 Oktober 2009.
Distributör: Sandrew Metronome.
DVD och Blu-ray release: 10 Februari 2010.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): Borttagna scener • Personporträtt • Musikvideo • Trailer.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: