The Wedding Singer (1998)

The Wedding Singer (Drama, Komedi, Romantik): 
Året är 1985 och Robbie försörjer sig genom att sjunga på bröllop och andra tillställningar. Av en ren slump träffar han Julia som jobbar som servitris inom samma kretsar och de blir snabbt vänner. De både ska dessutom snart gifta sig med sina respektive partners, men när Robbie plötsligt blir dumpad på sin egna bröllopsdag förvandlas han till en bröllopskatastrof som ingen vill anlita, så Julia gör allt hon kan för att stötta honom och ger honom sitt fulla förtroende genom att hyra honom som sångare till sitt egna bröllop
 
 
BETYG och RECENSION:
The Wedding Singer är möjligtvis lite av en klassiker i dramakomedins undre värld och den påstås även vara Adam Sandlers bästa verk, vilket tyvärr bara bevisar vilken dålig och inrutad skådespelare han är och jag kan dessvärre inte heller se charmen med filmen.
 

Efter att han blivit dumpad har Robbie svårt för att hantera sitt jobb
 
Tempot är slött och händelselöst och handlingen tråkig då klyschorna staplas på varandra. Samtidigt lyser även romantiken med sin frånvaro och jag beröras inte heller av den speciella ”vänskapen” som utvecklas mellan den olyckliga bröllopssångaren Robbie (Adam Sandler) och servitrisen Julia (Drew Barrymore). Sandler gör nämligen det han alltid gör och detsamma gäller Barrymore som även känns något platt, och det går inte heller att sympatisera med någon av deras karaktärer. Det finns helt enkelt igen känsla mellan raderna men tack o lov så är det fula 80-tals modet och musiken en fröjd för både ögon och öron, vilket också blir en liten räddning.
 

Julia må vara någorlunda lycklig men hon klantar sig ändå på jobbet
 
Bortsett från musiken så är tyvärr The Wedding Singer inte mycket att ha och jag borde ha tagit Sandlers namn som en varning och sprungit åt andra hållet, men istället lyssnade jag inte ens på varningarna som uttalades om filmen. Så jag antar att jag får skylla mig själv och hur som helst så är jag i alla fall fruktansvärt besviken på detta skräp.
 

Julia tar Robbie under sina vingar och tillsammans planerar de hennes bröllop.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Wedding Singer.
Svensk titel: The Wedding Singer.
Tagline(s): "He's gonna party like it's 1985." och "Before the internet, Before cell phones, Before roller-blades, There was a time... 1985. Don't pretend you don't remember.".
Genre: Drama, Komedi, Musik, Romantik.
Skådespelare: Adam Sandler, Drew Barrymore, Christine Taylor m.fl.
Regissör: Frank Coraci.
Speltid: 93 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Barntillåten.
Premiärår: 1998.
Sv. Biopremiär: 25 September 1998.
Distributör: Sandrew Metronome.
DVD-release: 3 Maj 2000.
Extramaterial (DVD): Trailer • Biografier.
 

 
 

Kommentarer
Tess säger:

Förstår inte riktigt hur Adam Sandler kan få en drös med pengar för att typ åka iväg med sina polare och filma när de har "skoj" :-/ Och väldigt likadana "skämt" i de flesta av filmerna. Vad är det folk gillar med honom? :-S

Svar: Ja du, det undrar jag också. Han kör samma still i alla filmer och gör samma karaktär om och om igen fast med olika namn. Det finns ingen variation i hans rolltolkning..
...Liiinna

2018-02-22 Kl: 23:11:36
URL: http://highlandertess.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: