Smurfarna: Den försvunna byn (2017)

Smurfs: The Lost Village (Animerad Familjefilm, Fantasy, Komedi, Äventyr): 
Smurfarna kommer över en karta som tar dom till en mystisk och försvunnen by, en by som även den elake trollkarlen Gargamel vill hitta och som kan avslöja smurfarnas historia.
 
 
BETYG och RECENSION:
Först och främst: Smurfarna: Den försvunna byn (originaltitel: Smurfs: The Lost Village) är en helanimerad nytolkning av smurfarna som med sin egna historia står helt på egna ben, och filmen är därför inte ihopkopplad till Smurfarna och Smurfarna 2 från 2011 och 2013, vilket kan ses som en stor fördel.
 

Smurfarna ger sig ut på ett äventyr för att hitta en försvunnen by
 
Dock är det något med smurfarnas störiga beteende som retar upp mig och jag kan därför inte se någon direkt glädje eller underhållning i den blå soppan, men trots detta så är ändå denna helanimerade filmen betydligt bättre än de som jag nämnde tidigare. Det finns här en liten dos av charm och medryckande musik men sagan är dock alltid densamma. Den onde Gargamel (eng. röst av Rainn Wilson) vill smurfarna illa medan de blå pluttarna, i ledning av Smurfette (eng. röst av Demi Lovato), mest bara är och vill alla väl. Det är flamsigt och det är tramsigt och trots att jag inte fäster mig vid historian så är filmen välgjord och väldigt vacker med sin skarpa färger som är som en orgasm för ögonen, och det går inte heller att gnälla på animationen som känns välgjord. Därtill så lyckas skådespelarna bli ett med sina karaktärer när de lånar ut sina röster som väcker liv i de små blåa liven. Men humorn och äventyret uteblir dock för mig.
 

Den onde Gargamel och hans katt är fast beslutna att hitta byn före smurfarna
 
Så nej, Smurfarna: Den försvunna byn är inte en film för mig och det är antagligen för att jag har en dålig koppling till dom sedan barndomen. Men jag tror nog att dagens ungar kan uppskatta detta tramset och därför rekommenderar jag att ni föräldrar bänkar barnen framför teven medan ni tar er ett glas vin och avslutar med en vuxenlek i sovrummet innan filmen är slut, på så vis blir alla nöjda.
 

Filmen må inte ha mycket att erbjuda just mig, men färgerna gör den åtminstone otroligt vacker.
 
©Peyo
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Smurfs: The Lost Village.
Svensk titel: Smurfarna: Den försvunna byn.
Baserad på: Smurfarna (originaltitel: Les Schtroumpfs), skapad av Pierre 'Peyo' Culliford.
Tagline(s): "A whole new world awaits", "They were never alone", "Small is big" och "New friendships are only an adventure away".
Genre: Animerad Familjefilm, Fantasy, Komedi, Äventyr.
Skådespelsröster (Engelska): Demi Lovato, Rainn Wilson, Joe Manganiello, Jack McBrayer, Danny Pudi, Michelle Rodriguez, Ellie Kemper, Julia Roberts m.fl.
Regissör: Kelly Asbury.
Speltid: 90 min (Blu-ray).
Språk: Engelska (även dubbad till svenska).
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 31 Mars 2017.
Distributör: Sony.
DVD och Blu-ray release: 21 Augusti 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Demi Lovato träffar Smurfan • Dansa försvunna by-dansen • Smufiera dina naglar • Barnasinnet kvar! Bakom kulisserna till Smurfarna: Den försvunna byn • Meghan Trainor "I'm a Lady", musikvideo • Kommentatorspår från filmskaparna • Bullsmurfens minikök • Lär dig rita smurfarna • Smurfljud.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Demi Lovato träffar Smurfan • Dansa försvunna by-dansen • Smufiera dina naglar • Barnasinnet kvar! Bakom kulisserna till Smurfarna: Den försvunna byn • Meghan Trainor "I'm a Lady", musikvideo • Kommentatorspår från filmskaparna • Bullsmurfens minikök • Lär dig rita smurfarna • Smurfljud.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: