Ghost in the Shell (2017)

Ghost in the Shell (Action, Drama, Mysterium, Science Fiction, Thriller): 
I en nära framtiden förbättrats människorna med hjälp av teknologi och Major är den första av sitt slag. Med enbart en mänsklig hjärna i en artificiell kropp är hon skapad för att bekämpa de farligaste brottslingar, men när hon jagar en farlig hacker gör hon en chockerande upptäckt om sitt tidigare liv och den organisation hon jobbar för.
 
 
BETYG och RECENSION:
Från den tecknade filmen med samma namn kommer nu live-action versionen av Ghost in the Shell som med sina snygga effekter och passande huvudrollsinnehavare vinner mitt hjärta. Filmen och Scarlett Johansson må båda ha mött en del hård kritik och även om det är förbjudet att säga så tycker jag att de båda lyckas betydligt bättre än den tecknade originalversionen från 1995. Tempot är nämligen högre, de långa och utdragna scenerna utan innehåll är borttagna, färgerna är starkare och tekniken är snyggare och bättre. Ja, allt är bättre, och även om originalet har ett större djup så är nyinspelningen helt enkelt lättare att förstå vilket också gör den lättare att tycka om.
 

Major, den första av sin sort, är mer maskin än människa då hon enbart har sin hjärna i en artificiell kropp
 
Ghost in the Shell är alltså otroligt snygg både till CGI-effekter, färg och form och jag fastnar speciellt för den futuristiska miljön där människan har växt samman och blir ett med teknologin. I denna nära framtid har man alltså bytt ut kroppsdelar mot tekniska anordningar och gjort förbättringar på sig själva samtidigt som ett mysterium lurar över huvudpersonen Major Mira Killians (Scarlett Johansson) existens, men har man nu sett originalversionen så uteblir tyvärr delar av denna spänningen.
 

Sakta avslöjas sanningen om Majors förflutna
 
Även om filmen är väldigt lik den tecknade originalversionen så finns här stora skillnader, något som jag inte orkar gå in på. Men vissa scener är fortfarande som en direkt kopia men då med förbättringar när det kommer till utseendet. Därtill så så behöver man bara se filmen en gång för att verkligen förstå den, vilket däremot inte fungerar med originalet från 1995 som kräver minst ett par tittar. Scarlett Johansson som syns i huvudrollen är passande i sin roll då hon har lyckats skapa en stel gång som kan avspegla en robots rörelseförmåga och Pilou Asbæk känns även han rätt i rollen som Batou. 
 

Efter en skada byter Batou ut sina ögon för att kunna utföra sitt jobb bättre.
 
Kort och gott: Ghost in the Shell är riktigt bra men lanske inte superbra och definitivt bättre än den animerade versionen. Visuellt sett så är den äckligt snygg med sina enastående CGI-effekter och detsamma gäller även den slimmade huvudrollsinnehavaren Scarlett Johansson som med sitt stela skådespelssätt passar perfekt i rollen.
 

En slimmade Scarlett i en snygg framtid.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Ghost in the Shell.
Svensk titel: Ghost in the Shell.
Baserad på mangaserien: The Ghost in the Shell, av Shirow Masamune .
En nyinspelning av den tecknade filmen: Ghost in the Shell (1995).
Tagline(s): - .
Genre: Action, Drama, Kriminalare, Mysterium, Science Fiction, Thriller.
Skådespelare: Scarlett Johansson, Pilou Asbæk, 'Beat' Takeshi Kitano, Juliette Binoche, Michael Carmen Pitt m.fl.
Regissör: Rupert Sanders.
Speltid: 107 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Japanska.
Undertext: Svenska m.m.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 31 Mars 2017.
Distributör: Paramount.
DVD och Blu-ray release: 7 Augusti 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Section 9: Cyber Defenders • Man & Machine: The Ghost Philosophy.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Hard-Wired Humanity: Making Ghost in the Shell • Section 9: Cyber Defenders • Man & Machine: The Ghost Philosophy.


Kommentarer
Amanda Jona [FOTOGRAF] säger:

Har helt missat den så tack för tipset! :)

Svar: Varsågod. Men det krävs nog att man gillar sci-fi för att uppskatta den till fullo, samt att man inte är ett fan av originalfilmen =)
...Liiinna

2017-09-10 Kl: 09:05:49
URL: http://amandajona.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: