Get Out (2017)

Get Out (Mysterium, Skräck, Thriller):
Afroamerikanen Chris åker med för att träffa sin vita flickväns föräldrar och de ska då också spendera helgen på deras gård i skogen. Det första mötet blir aningen krystat men ändå vänligt, dock dröjer det inte länge förrän den artiga atmosfär förvandlas till mardröm
 
 
BETYG och RECENSION:
Med sin unika och konstiga handling har skräckisen Get Out alla tendenser till att lyckas, men ändå lyckades filmen inte överraska mig. Handlingen är nämligen rätt så genomskinlig då det mesta går att förutspå innan det sker, och så länge man har en IQ som överstiger 5 så går även twisten som sker ca 30 minuter innan slutet att räka ut, och då redan i början av filmen. Tack vare detta så uteblir tyvärr spänningen men jag blev ändå fängslad av det underliga innehållet... ett innehåll som faktiskt är rätt så dumt när man tänker efter.
 

Rose tar med pojkvännen Chris hem till sina föräldrar.
 
Get Out koncentrerar sig lite för mycket på skillnaden mellan vita och mörkhyade människor vilket rätt snabbt blir uttjatat. Nu är visserligen rasskillnaden den stora drivkraften men hade det skötts på ett smidigare sätt och inte påpekats i varje mening så hade innehållet känts mer naturligt. Därtill så känns karaktärer något tillgjorda, vilket i och för sig kan vara meningen, och jag upplever även att kärleksparet Chris (Daniel Kaluuya) och Rose (Allison Williams) saknar den kemi som ett kärlekspar vanligtvis har. Och när det kommer till Roses bror Jeremy (Caleb Landry Jones) och deras föräldrar Missy (Catherine Keener) och Dean (Bradley Whitford) så finns här inga ord, de är bara för mycket på alla sätt och vis.
 

Det dröjer inte länge förrän föräldrarna börjar bete sig underligt.
 
Även om jag upplever diskussionerna om "färg-raser" överdrivna och handling något dum så gillar jag ändå Get Out, och detta trots att den saknar både obehag och spänning. Så när allt kommer till kritan så är detta faktiskt en rätt så bra film men som utan tvekan hade kunnat tona ner vissa bitar av sitt innehåll.
 

Släkt och vänner tycker att Chris är ett fint svart exemplar.
 
© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.  
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Get Out.
Svensk titel: Get Out.
Tagline(s): "Just because you're invited, doesn't mean you're welcome" och "Do you belong in this neighborhood?".
Genre: Mysterium, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener, Bradley Whitford, Caleb Landry Jones, Marcus Henderson, Betty Gabriel, Lakeith Stanfield, Stephen Root, LilRel Howery m.fl.
Regissör / Filmmanus: Jordan Peele.
Speltid: 104 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 19 April 2017.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 18 September 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Alternate Ending & Deleted Scenes with Commentary by Writer/Director Jordan Peele • Unveiling the Horror of Get Out • Q&A Discussion with Jordan Peele and the Cast • Feature Commentary.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Alternate Ending & Deleted Scenes with Commentary by Writer/Director Jordan Peele • Unveiling the Horror of Get Out • Q&A Discussion with Jordan Peele and the Cast • Feature Commentary.
 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: