Alien: Covenant (2017)

Alien: Covenant (Science Fiction, Skräck, Thriller):
Koloniseringsrymdskeppet Covenant är på väg till den avlägsna planeten Origae-6 när de snappar upp en signal som leder dom till en outforskade planet som tycks vara ett paradis för mänskligheten. Men detta visars sig snart vara en skräckinjagande plats där man även finner den syntetiska David, överlevaren av Prometheus expedition.
 
 
BETYG och RECENSION:
Alien: Covenant är uppföljaren till Prometheus och de båda är filmer som förr eller senare ska leda fram till händelserna i Alien från 1979, och om vi ska lyssna på regissören Ridley Scott så kommer det komma åtminstone en film till innan vi är där. Min recension av Alien: Covenant har dock dragit ut på tiden, varför? För jag är besviken och jag kan inte bestämma mig för om jag tycker om den eller. Jag vill verkligen älska filmen men här finns så många brister vilket gör det svårt.
 

Daniels avråder Oram (Billy Crudup) från att landa på "paradiset", men misslyckas.
 
Med förväntningar som steg upp över skyarna kastade jag mig nämligen in i filmen som tyvärr lämnade mig något tom. Trots detta så är ändå Alien: Covenant en bra film men det finns luckor i manuset som inte klickar ihop med det som vi kan se i Alien och det utdragna tempot gör att det tar på tok för lång tid innan filmen kommer igång. Och när Covenant sedan kommer igång så känns allt påskyndat, så som utvecklingen från foster till fullbordad alien. Därtill så lyser också skrämselnivån med sin frånvaro eftersom vi hela tiden vet exakt var Neomorph:en och Xenomorph:en befinner sig och karaktärerna saknar dessutom personlighet. Utöver det så känns huvudkaraktären Daniels (Katherine Waterston) som ett misslyckat försökt till att efterlikna Sigourney Weavers Ellen Ripley och den enda som tillför något till rutan är Michael Fassbender som ännu en gång syns i rollen som David, och nu även Walter. Konstigt nog så hör också trailern till min besvikelse. Där målas nämligen en händelserik och skrämmande film upp på ca 3 minuter, men när dessa tre minuter sprids ut i filmen inser man ut stor brist på skrämsel den faktiskt har och det är inte en positiv känsla.
 

Besättningen infekteras av... sporer.
 
Ja, det finns alltså inte mycket som tala för Alien: Covenant men även om det inte låter så så har jag kommit underfund med att jag ändå gillar filmen. CGI-effekterna är nämligen välgjorda, miljön vacker och i slutändand så är detta en del av Alien-sagan som jag inte kan vara utan, men kanske är det nu dags för Ridley Scott att lämna över tronen till någon annan.
 

Ett ägg, en facehugger, en feldesignad chestburster, en Xenomorph och en Neomorph.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Alien: Covenant.
Svensk titel: Alien: Covenant.
Tagline(s): "The path to paradise begins in hell", "Run", "Hide", "Scream", "Pray", "Discover the Origin of Terror", "The Beginning of a Nightmare" och "Witness the Creation of Fear".
Genre: Science Fiction, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride, Demian Bichir, Carmen Ejogo, Jussie Smollett, Callie Hernandez, Amy Seimetz, Nathaniel Dean, Alexander England, Benjamin Rigby, Uli Latukefu, Tess Haubrich m.fl.
Regissör: Ridley Scott.
Speltid: 122 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 17 Maj 2017.
Distributör: 20th Century Fox.
DVD och Blu-ray release: 2 Oktober 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Deleted and Extended Scenes • Director Commentary by Ridley Scott • Phobos.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted and Extended Scenes • USCSS Covenant: Meet Walter, Phobos, The Last Supper • Sector 87 - Planet 4: The Crossing, Advent, David's Illustrations • Master Class: Ridley Scott • Audio Commentary by Ridley Scott • Production Gallery.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Alien (1979).
  2. Aliens (1986).
  3. Alien³ (1992).
  4. Alien Resurrection (1997).
  5. Prometheus (2012).
  6. Alien: Covenant (2017).
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: