It Comes at Night (2017)

It Comes at Night (Mysterium, Psykologisk Thriller, Skräck):
Paul, hans fru Sarah och deras 17-åriga son Travis håller sig väl skyddade i ett öde hus när ett okänt hot styr deras liv och de är beredda att offra allt för att skydda varandra. Men när ett ungt par och deras 5-åriga son desperat söker skydd öppnar de upp sin dörr som borde ha förblivit stängd
 
 
BETYG och RECENSION:
Recensionen innehåller små spoilers...
It Comes at Night är en mystisk "skräckis" som lyckas fängsla sina tittar med hjälp av ovetskapen om vad som finns där ute i skogen, och man sitter därför tappert och väntar på ett svar. Men så kommer slutet som får allt att fallera.
 

Kim (Riley Keough), Will (Christopher Abbott) och deras son får skydd i Paul (Joel Edgerton), Travis (Kelvin Harrison Jr.) och Sarahs (Carmen Ejogo) hus.
 
Filmens största nackdel är helt enkelt att den har målats upp på fel sätt. Trailern hintar om monster i skogen men några sådana syns inte till och istället handlar allt om ett klaustrofobiskt samspel där paranoida individer gör allt de kan för att skydda sig själva mot ett obestämt hot som lika väl kan vara ett luftburet virus. Även om jag blev besviken så tillhör just detta ändå filmens goda egenskaper vilket också går hand i hand med att den är rätt enkel med sina små och få händelser. Dessvärre utesluter det i sin tur obehag och skräck samtidigt som allt rullar på lite för sakta. Istället är det skådespelarna som bygger upp ett intresse tack vare sina starka insatser. Man vet aldrig riktigt vad som har skett och vem man kan lita på när en mystisk och oförklarlig sjukdom lurar runt hörnet.
 

Vad är det egentligen som lurar i skogen?
 
Filmen är rent ut sagt bra tills man når slutet, då börjar man nämligen tänka om. Frågorna man ställt sig får aldrig ett riktigt svar och när eftertexten väl börjar rulla så sitter man där helt tom och innehållslös med ännu fler frågor. Och visst kan hemlighetsmakerier vara bra till en viss nivå, men här tar man tyvärr det hela ett steg för långt. Så tack vare de bristande förklaringarna och det monsterlösa innehållet så blir It Comes at Night bara en film i mängden som leker lite med ens psyke.  
 

Det var ett misstag att öppna dörren och släppa in gäster i sitt hus
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: It Comes at Night.
Svensk titel: It Comes at Night.
Tagline(s): - .
Genre: Mysterium, Skräck.
Skådespelare: Joel Edgerton, Christopher Abbott, Carmen Ejogo, Riley Keough, Kelvin Harrison Jr., Griffin Robert Faulkner, David Pendleton, Mikey m.fl.
Regissör / Manusförfattare: Trey Edward Shults.
Speltid: 92 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 30 Juni 2017.
Distributör: Scanbox / Universal Sony Pictures.
DVD och Blu-ray release: 11 November 2017.
Extramaterial (DVD & Blu-ray): Human nature: Creating It Comes At Night • Commentary with director Trey Edward Shults.
 

Kommentarer
Lars Gustafsson säger:

Tack för tipset den avvaktar jag på filmkanalerna. Hur är läget såg du på Leva utan att dö om Diabetes i TV 3?

Svar: Ja, den är inget att lägga sina pengar på tyvärr. Men den är säkert bättre om man vet vad man har att vänta. Jag trodde det skulle vara något skrämmande monster i skogen, men nix. Jag saknar faktiskt tv-kanaler men såg den hemma hos en kompis. Intressant att se hur vissa spenderar varje sekund till att kontrollera sjukdomen medan andra kör på som vanligt. Jag hade blivit knäpp och jag levde som barnen i den dokumentären och död på en vecka om jag levde som han den där idrottaren. Min diabetes och mitt blodsocker är nämligen omöjligt att kontrollera, det lever sitt egna liv. Det som funkar ena dagen funkar inte nästa. Antagligen för att jag fick den så tidigt och de hjälpmedlen fanns inte när jag va liten, så skadan är redan skedd. Men en sak prickar de rätt, ett misstag och man dör om man inte är snabb. Vilket det är få som förstår. Många tror bara det är att ta sprutan och sen är allt lugnt, och nej nej. Så är det inte. Det är aldrig lugnt, och speciellt inte när komplikationerna har börjat kicka in. Men det är inget att hänga upp sig på även om det är en daglig kamp. Kanske man dör imorgon, kanske om 20 år. Men det få man ta då =)
...Liiinna

2017-11-10 Kl: 06:36:07
URL: http://nykterfyllekaja.blogg.se/

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: