47 Meters Down (2017)

47 Meters Down (Drama, Skräck, Thriller, Äventyr):
Systrarna Lisa och Kate är på semester i Mexiko när de övertalas att dyka med hajar. Dock dröjer det inte länge förrän något går fel med linan till hajburen och de sjunker snabbt ner till havets botten. Med hajar i närheten och med lite syre i tanken sitter de fast på 47 meters djup, och kommunikation med ytan är dessutom bruten. Nu måste de försöka hitta en lösning och ta sig upp till ytan innan det är försent.
 
 
BETYG och RECENSION: 
47 Meters Down är en nervkittlande thriller vars stora skräckmoment är klaustrofobi, syrebrist, köttätande hajar med stora huggtänder och oförmågan att kunna ta sig upp till ytan. Med få skådespelare i en mörk, djup och vattenfylld omgivning lyckas filmen verkligen sätta mig på helspänn och jag som personligen fasar för alla dessa faror blev rent av nevös när paniken ständigt trängde sig på.
 

Lisa tvekar innan hon och syrran ska hopp in i hajburen.
 
Filmen kretsar till största del bara kring två karaktärer, Lisa (Mandy Moore) och Kate (Claire Holt), som är fast på havets botten i en stålbur som cirkuleras av hajar, och detta efter att en hajskådningen har gått riktigt fel. Räddningen tycks vara utom räckhåll och det går omöjligt att bedöma hur en enskild människa skulle reagera i denna situationen, och med tanke på det så söker skådespelarna sig bra. Stämningen är på topp men det finns dock vissa brister i handlingen som gör filmen något dum på sina ställen, men de kan man lätt se förbi och bara njuta av skräcken medan man kippar efter andan.
 

Något går snett och flickorna sjunker snabbt till havets botten.
 
Kort och gott: 47 Meters Down har allt det som jag kräver av en thriller. Den har spänningen, stämningen, obehaget och skräcken som får mig som tittare att bli fängslad av varje undervattenssekund. Detta är helt enkelt vad jag kallar för skräck, kanske för att det faktiskt kan ske på riktigt. Så köp filmen, poppa popcornen, häll upp läsken och starta blu-rayspelaren, sen är kvällen räddad.
 

47 meter ner, på havets botten kämpar tjejerna för att hitta en lösning medan hajarna lurar runt buren
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: 47 Meters Down.
Svensk titel: 47 Meters Down.
Alternativ titel: In the Deep.
Tagline(s): "No help above, no hope below", "No way out. No way up. No chance in hell.", "Stay out of the water", "How do you survive the world's greatest predators?" och "No Help. No Hope. No Escape.".
Genre: Drama, Skräck, Thriller, Äventyr.
Skådespelare: Mandy Moore, Claire Holt, Chris J. Johnson, Yani Gellman, Santiago Segura, Matthew Modine m.fl.
Regissör / Manusförfattare: Johannes Roberts.
Speltid: 89 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Nobel Entertainment.
DVD och Blu-ray release: 30 Oktober 2017.
Extramaterial (DVD & Blu-ray): - .
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: