Miracles from Heaven (2016)

Miracles from Heaven (Familjefilm, Biografi, Drama):
Baserad på vekliga händelser.
Den unga Annabel drabbas av en ovanlig tarmsjukdom som gör att hennes kroppen inte kan hantera den föda hon stoppar i sig, och trots flera bakslag från sjukvården fortsätter hennes mamma att kämpa för att finna både ett botemedel och sin sviktande tro
 
 
BETYG och RECENSION: 
Miracles from Heaven är ett (påstått) verklighetsbaserat drama från 2016 vars titel kan ses som en varning. Detta är tyvärr delar av en religiös smörja där man mer eller mindre tackar Gud för medicinens läkande förmåga och där man säger att tron är det enda som skyddar oss här i livet, något som får mig att himla stort med ögonen. Men om vi förbiser dessa dumheter så är dramat om den sjuka flickan trots allt något berörande och kärleken som sprids stor.
 

Efter ett flertal läkarbesök får lilla Annabel (Kylie Rogers) en diagnos.
 
Filmens styrka ligger i den skrämmande men sann sida av sjukvården som här visas upp. Familjen Beam får nämligen ta sin sjuka dotter från sjukhus till sjukhus och från läkare till läkare innan de får en diagnos, och de möts ständigt av en dålig attityd där läkarna tycks se sina patienter som en plåga. Skådespelarna sköter sig dessutom relativt bra i sina roller och det finns stunder då jag även fäller en tår, men så börjar karaktärerna prata om Gud och då försvinner känslan.
 

Ber man en bön så blir allt uppenbarligen bra
 
I slutändan så ifrågasätter jag hela berättelsen som påstås vara sann. Allt är för bra för att vara sant och därför tror jag också att historian har förstorats upp en hel del på vägen för att framstå som ett av Guds mirakel. Hade man bara skippat det religiösa dravlet så hade Miracles from Heaven varit betydligt bättre och mer trovärdig, men nu har man tyvärr valt att leva i en påhittad fantasi där verkligheten sätts åt sidan. 
 

Familjen Beam består av kärlek på fem
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Miracles from Heaven.
Svensk titel: Miracles from Heaven.
Baserad på boken: Miracles from Heaven, av Christy Beam.
Tagline: "How do we explain the impossible?".
Genre: Familjefilm, Biografi, Drama.
Skådespelare: Jennifer Garner, Kylie Rogers, Martin Henderson, Brighton Sharbino, Courtney Fansler, Queen Latifah m.fl.
Regissör: Patricia Riggen.
Speltid: 109 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-ray release: 13 Februari 2017.
Extramaterial (Blu-ray): Commentary with Patricia Riggen and Randy Brown • Bearing Witness • Miracles Abound: The making of Miracles from Heaven • Your Words Music Montage • Accounts from Annabel • Creating Heaven - Concept Art Exploration.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: