Johnny English Reborn (2011)

Johnny English Reborn (Action, Komedi, Äventyr): 
Efter några större missöden och års frånvaro kallas Johnny English motvilligt tillbaka till MI7 där han nu måste kämpa mot dubbelagenter och lönnmördare, allt för att stoppa ett attentat mot Kinas premiärminister.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Rowan Atkinson är tillbaka i rollen som MI7 agenten och tillika spionen Johnny English och denna gången är han "Reborn". Precis som sist så överdrivs allt till max och jakten på skratten slutar därför i katastrof. Allt är rent av ännu dummare men konstigt nog så är hela äventyret ändå något bättre, dock utan att bli roligt. 
 

Johnny English är tillbaka, med en ny sidekick: Agent Tucker (Daniel Kaluuya).  
 
Till skillnad från den förra filmen så har Johnny English Reborn mer leksaker och hjälpmedel till hands för den klantiga MI7 agenten vilket också betyder att fler katastrofer är ett faktum. Dock lyckas inte några av dessa överdrivna händelserna locka fram några skratt och precis som sist hittas inte ens ett leende på mina läppar. Men handlingen i sig är ändå något bättre och inte heller lika äcklig, vilket filmen vinner på i slutändan trots att vissa saker är som en repris. Dock häpnads jag av att se kända namn som Gillian Anderson, Dominic West och Rosamund Pike i rollista och personkemin mellan skådespelarna är betydligt bättre nu jämfört med sist, något som gör att allt blir lättare att acceptera.
 

Det finns kemi mellan English och beteendevetaren Kate Sumner (Rosamund Pike).
 
Dock kan jag ändå inte säga att Johnny English Reborn är en bra film. Den må vara lite bättre än Johnny English men allt är ändå på tok för dumt och överdrivet för att jag ska kunna finna filmen underhållande. Allt som allt är detta bara en okej film som nästan är sevärd, men jag rekommendera ändå att den undviks i den mån det går.
 

English tillsammans toppagenten Simon Ambrose (Dominic West) och chefen "Pegasus" (Gillian Anderson).
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Johnny English Reborn.
Svensk titel: Johnny English Reborn.
Taglines: "A little intelligence goes a long way", "Laugh at the face of danger" och "One man. One mission. No chance.".
Genre: Action, Komedi, Äventyr.
Skådespelare: Rowan Atkinson, Rosamund Pike, Daniel Kaluuya, Dominic West, Gillian Anderson m.fl.
Regissör: Oliver Parker.
Speltid: 101 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2011.
Sv. Biopremiär: 7 Oktober 2011.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 15 Februari 2012.
Extramaterial (Blu-ray): 45 minutes of deleted/extended scenes • Gag reel • The wheel chair case • Feature commentary with director Oliver Parker • The English File: The making of Johnny English Reborn •  Working with Rowan • English in Hong Kong • Gadgets.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Johnny English (2003). 
  2. Johnny English Reborn (2011).
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: