Inferno (2016)

Inferno (Action, Drama, Kriminalare, Mysterium, Thriller, Äventyr):
När Robert Langdon plötsligt vaknar upp på ett sjukhus i en stad som han inte kan minnas att han rest till lider han av minnesförlust, och han jagas dessutom av obehagliga syner. Underliga händelser gör att han slår sig samman med läkaren Sienna Brooks och tillsammans följer de ett spår av ledtrådar genom Europa för att sätta stopp för ett virus som hotar att utplåna halva jordens befolkning.
 
 
BETYG och RECENSION:
Efter ett flertal tappra försök att beta mig igenom The Da Vinci Code och Angels & Demons gav jag upp och jag kastade mig istället direkt in i Inferno som är den tredje filmen ut i skaran om Robert Langdon (Tom Hanks), en professor i religiös ikonografi och symbolik som nu är något sliten och förvirrad, precis som hela filmen i sig.
 

En sliten professor hallucinerar
 
Inferno är fristående från de föregående bokfilmatiseringar vilket gör det lätt för en oerfaren tittare att hoppa rätt in i svängarna. Dock tilltalar varken den röriga handlingen eller tempot mig och därför blir hela filmupplevelsen som ett stort gäsp. Allt handlar om att finna ledtrådar och hitta ett virus innan det släpps ut i det fria samtidigt som huvudkaraktärerna jagas medan hallucinationer blinkar förbi framför ögonen på Langdon. Man försöker tappert bygga upp en spänning men det saktfärdiga tempot och det ointressanta upplägget gör att hela filmen brister, och de snygga effekterna räcker inte heller till för att väcka liv i historian.
 

Robert Langdon och Sienna Brooks (Felicity Jones) söker efter ledtrådar som ska leda till ett virus
 
Trots enorma brister så imponerar åtminstone skådespelarna i sina roller men deras karaktärer är tyvärr lika tråkiga som filmen i sig. Därtill så är det religiösa upplägget även något motbjudande för en ateist som mig och därför kan jag varken rekommendera Inferno eller tidigare filmer för någon som anser att religion är ett tramsigt påfund.
 

Duon jagas och flyr genom Europa
 
 © 2016 Columbia Pictures Industries, Inc. and LSC Film Corporation

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Inferno.
Svensk titel: Inferno.
Baserad på boken: Inferno, av Dan Brown.
Taglines: "Every clue will take him deeper", "His greatest challenge. Humanity's last hope", "Inferno is upon us" och "The Da Vinci Code and Angels & Demons were just the beginning".
Genre: Action, Drama, Kriminalare, Mysterium, Thriller, Äventyr.
Skådespelare: Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan, Omar Sy, Ben Foster m.fl.
Regissör: Ron Howard.
Speltid: 121 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Franska, Italienska, Turkiska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 14 Oktober 2016.
Distributör: Sony Pictures.
Blu-ray release: 27 Februari 2017.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted & Extended Scenes • Ron Howard, A Director's Journal • A Look At Langdon • The Billionaire Villain: Bertrand Zorbrist • This Is Sienna Brooks • Inferno Around The World • Visions of Hell.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. The Da Vinci Code (2006).
  2. Angels & Demons (2009).
  3. Inferno (2016).
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: