Hell or High Water (2016)

Hell or High Water (Action, Drama, Kriminalare, Western): 
För att kunna rädda sitt föräldrahem utför Texasbröderna Toby och Tanner några bankrån, men precis innan brottsvågen är över får de problem med polisen Marcus och hans partner Alberto. De både är nämligen fast besluta att sätta dit bröderna innan Marcus ska gå i pension och på så vis kan han sluta medan han är på topp
 
 
BETYG och RECENSION:
Hell or High Water är en flerfaldigt Oscarsnominerad westernfilm i modern tappning från 2016 som tar oss med på en rånarkupp i Texas där två bröder, kort och gott, bara försöker rädda sitt föräldrar hem. I rollerna som bröderna Toby och Tanner Howard hittar vi Chris Pine och Ben Foster och i polisen Marcus Hamiltons skor syns Jeff Bridges, en rolltolkning som gav honom en Oscarsnominering för bästa manliga biroll och jag kan även säga att de alla presterar väldigt bra.
 

Tanner och Toby jobbar hårt för att behålla sitt föräldrahem, genom att råna banker
 
På sin meritlista har Hell or High Water även en Oscarsnominering för bästa film och det är lätt att se varför. Filmen innehåller nämligen allt det där som jurymedlemmarna vanligtvis tycker om men dock avviker oftast mitt tycke något från deras. Även om jag kan se charmen med filmen som både är gripande, stark och bra på ett deprimerande vis så finner jag den ändå inte tillräckligt bra för att platsa på listan av 2016s bästa filmer. Dock finns här inte mycket som talar emot den trots att bankrån är ett vanligt exempel inom filmgenren, och det enda som egentligen förstör filmupplevelsen är det långsamma tempot och de många händelselösa momenten. Annars så är miljön vacker och färgrik, musiken passande och karaktärerna lätta att tycka om.
 

Trots att pojkarna bryter mot lagen stup i kvarten så har de all tid i världen till att chilla.
 
Trots enorma fördelar och omtalande ord så kan jag inte riktigt ta Hell or High Water till mig och jag kan därför inte heller tycka om den till fullo. Storyn må vara gripande och handlingen bra, men westerngenren är helt enkelt inte ett filmtema som passar just mig.
 

Till och med polisarbetet är stillsamt.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Hell or High Water.
Svensk titel: Hell or High Water.
Taglines: "Blood always follows money" och "Justice isn't a crime".
Genre: Action, Drama, Kriminalare, Western.
Skådespelare: Chris Pine, Ben Foster, Jeff Bridges, Gil Birmingham, Dale Dickey m.fl.
Regissör: David Mackenzie.
Speltid: 102 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 25 November 2016.
Distributör: Scanbox Entertainment.
Blu-ray release: 27 Mars 2017.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): "Enemies Forever: The Characters of Hell or High Water" Featurette • "Damage Heroes: The Performances of Hell or High Water" Featurette • "Visualizing the Heart of America" Featurette • Filmmaker Q&A • Red Carpet Premiere.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: