Vaiana (2016)

Vaiana (Animerad familjefilm, Drama, Komedi, Äventyr):
Efter att hon valts ut av havet seglar den 16-åriga Vaiana iväg på ett uppdrag för att rädda sitt folk och sin ö. Under färden möter hon halvguden Maui och tillsammans korsar de det öppna havet och dess faror för att återlämna guden Te Fitis hjärta
 
 
BETYG och RECENSION:
Vaiana (originaltitel: Moana) är Disneys klassiker nr. 55 där den fiktiva havsluften slår mot sina tittar och ger känslan av att man befanns sig på plats i det tropiska paradiset, och musiken får det dessutom att rycka i ens lemmar. Mysfaktorn är på topp tack vare den välgjorda animationen som bjuder på otroligt vackra och färgstarka miljöer samtidigt som hela berättelse bara är så där kramgo och fin.
 

Filmen bjuder på ett tropiskt paradis i härliga färger och med härliga karaktärer, som halvguden Maui.
 
Med ett budskap om att tro på sig själv så berör filmen mig som tittare, dock utan att framkalla tårar och jag kan inte heller påstå att jag skrattar åt skämten som är menade för barn. Men ändå tycker jag om filmen och det finns därför inte mycket ont att säga om den. Den nyfunna och unga stjärnan Auli'i Cravalho som lånar ut sin röst till Vaiana bidrar med en perfekt känsla och klang samtidigt som hon imponerar med sin sångröst. Dwayne Johnsons röst som vi hör bakom Maui är även den passande och det blir ett extra plus i kanten för att de har animerat in skådespelarens unika ansiktsuttryck i karaktären.
 

Allt handlar om att tro på sig själv.
 
Även om Vaiana är en av de starkaste datoranimerade filmerna från Disney så kan den inte riktigt mäta sig med de tecknade klassikerna som Den Lilla Sjöjungfrun, Lejonungen och Skönheten och Odjuret. Detta för att den saknar lite av den där gamla unika känsla men när det kommer till färger och musik så vinner den med hästlängder. Med det sagt så är Vaiana en av de bättre och starkare filmerna som Disney har släppt på länge och jag log mig igenom hela filmen.
 

Med hjälp av härliga karaktärer, sång och vacker miljö så sprider Vaiana ett leende på tittarnas läppar.
 
© 2017 Disney.

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Moana.
Svensk titel: Vaiana.
Tagline: "The ocean is calling".
Genre: Animerad familjefilm, Drama, Fantasy, Komedi, Äventyr.
Skådespelar (engelska röster av): Auli'i Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House, Temuera Morrison, Jemaine Clement, Nicole Scherzinger, Alan Tudyk m.fl.
Regissörer: Ron Clements och John Musker.
Speltid: 107 min (Blu-ray).
Språk: Engelska (även dubbad till Svenska).
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 3 Februari 2017.
Distributör: Disney.
DVD och Blu-ray release: 19 Juni 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Kortfilm: Fånga dagen.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Kortfilm: Fånga dagen • Maui Mini-Film: Gått och fiskat • Öarnas röst • Saker du inte visst om… • Ö-mode • Delar av … • De Finner Väg: Att skapa musiken till Vaiana • Borttagen Sång: Krigaransikte • Fiskar efter påskägg • Borttagna scener • Vad Jag Kan Nå - Framförd Av Alessia Cara • Vad Jag Kan Nå - Jorden runt • Kommentarer.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: