Storkarna (2016)

Storks (Animerad Familjefilm, Fantasy, Komedi, Äventyr):
Förr i tiden var storkarnas stora uppgift att leverera bebisar till väntande föräldrar, men det affärsavtalet är sedan länge över och nu levererar de istället paket åt ett internetföretag. Storken Junior är på väg att bli befordrad då han och den föräldralösa människan Tulip av misstag råkar sätta igång maskinen som producerar människobarn, och för att dölja sin tabbe ger de sig nu iväg på en bebis-leverans.
 
 
BETYG och RECENSION:
Den animerade barn- och familjefilmen Storkarna (originaltitel: Storks) bjuder på ett underhållande äventyr där den gamla skrönan om att storkarna kommer med bebisar är i fokus. Trots att deras ursprungliga uppgift nu är passé och att paketleverans istället står för dörren så får en stork, efter ett misstag, återuppta det gamla jobbet tillsammans med en föräldralös människa, något som leder till en del komiska problem.
 

Tulip (eng. röst av Katie Crown) och Junior (eng. röst av Andy Samberg) ger sig ut på en bebisleverans
 
Med starka färgtoner och ett underhållande tjabb mellan karaktärerna så fångar de ens uppmärksamhet med hjälp av sina stora och sockersöta ögon, samtidigt som en del av karaktärer är så dumma och störande att de blir tilltalande just på grund av det. Därtill så är musiken både fängslade och medryckande och de engelskspråkiga skådespelsrösterna är passande till sina karaktärer. Dock så må kanske Storkarna få en vuxen individ att storkna på grund av den uteblivna förklaringen på hur barn faktiskt kommer till värden samtidigt som det kan vara till ens fördel. Då slipper kanske du som förälder att prata om blommor och bin under ett tag fram över, men det kan också skapa konsekvenser för barnens verklighetsuppfattning.
 

Pigeon Toady (eng. röst av Stephen Kramer Glickman) är en dum och störig men ack så underhållande karaktär.
 
Som helhet så är Storkarna en söt, småkomisk och underhållande film som passar både de stora och små eftersom den kan få dig att le och skaka på huvudet på en och samma gång, dock går det inte heller att undvika att storyn är något dum och vilseledande för de små. Men hur som helst så är detta ändå en familjefilm som jag kan rekommendera.
 

Att leverera en bebis är ett tufft och svårt jobb.
 
 © 2016 Warner Bros. Entertainment Inc and RatPac-Dune Entertainment LLC
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Storks.
Svensk titel: Storkarna.
Taglines: "A bundle of trouble is coming" och "Find your flock".
Genre: Animerad Familjefilm, Fantasy, Komedi, Äventyr.
Skådespelsröster (Engelska): Andy Samberg, Katie Crown, Kelsey Grammer, Jennifer Aniston, Ty Burrell, Anton Starkman m.fl.
Regissörer: Nicholas Stoller och Doug Sweetland.
Speltid: 87 min (Blu-ray).
Originalspråk: Engelska (även dubbad till svenska).
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 7 Oktober 2016.
Distributör: Warner Bros.
Blu-ray release: 20 Februari 2017.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Commentary • Storks: Guide to Your New Baby • The Master: A LEGO® Ninjago™ Short • Music Video for Jason Derulo’s Hit Song “Kiss the Sky” • Deleted Scenes • Outtakes.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: