Baby Driver (2017)

Baby Driver (Action, Kriminalare, Musik, Thriller):
För att betala av en skuld tvingas den unga Baby att arbeta som en flyktbilsförare åt en gangsterboss, men när det är dags för den sista stöten riskerar han att mista både sin kärlek, frihet och sitt liv.
 
 
BETYG och RECENSION:
Baby Driver är en rätt så kaxig bilfilm som trots många likheter till liknade filmer skiljer sig något litet från mängden, vilket antagligen bror på den unika huvudkaraktären (som ändå påminner mig något om den tystlåtna transportören Frank Martin i The Transporter) och musiken som driver den. Filmen är rätt snygg till utseende och har en passande klippning samtidigt som den håller ett relativt jämt tempo ända fram tills sista halvtimmen då tempot ökar drastiskt, och detsamma gäller även "dramatiken" som då blir något mer aggressiv.
 

Den tystlåtna Baby är ett med musiken vare sig han kör flyktbilen eller går igenom rånarplanen.
 
Till en början känns dock inte Ansel Elgort helt rätt i sin roll, men ju mer som händer desto mer växer han in i den och han blir då också ett med sin karaktär Baby. Utöver det så är Kevin Spacey passande i gangsterboss rollen och detsamma gäller samtliga skådespelar som gestaltar de typiska och lite för kaxiga rånare medan Lily James mest bara är söt i sin roll som Debora. Därtill så bjuder filmen på ett härlig soundtrack som används skickligt vilket också gör att allt blir så där härligt, men ändå kan jag inte undvika att känna mig något uttråkade emellanåt.
 

Klassiska och kaxiga gangsters.
 
Så ja, Baby Driver är kanske inte riktigt som andra bilfilmer men här finns ändå de typiska karaktärerna, massvis av snabba biljakter och väl planerade stötar som känns igen, och det är alltså tack vare musiken som filmen känns något unik. Så är du sugen på en film med snyggt ös, härlig musik och en annorlunda men ändå bekant huvudkaraktär så är Baby Driver filmen för dig.
 

Baby faller för den pratglada servitrisen Debora
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Baby Driver.
Svensk titel: Baby Driver.
Tagline(s): "All you need is one killer track".
Genre: Action, Kriminalare, Musik, Thriller.
Skådespelare: Ansel Elgort, Jon Bernthal, Jon Hamm, Eiza González, Lily James, Kevin Spacey, Jamie Foxx m.fl.
Regissör / Filmmanus: Edgar Wright.
Speltid: 113 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Amerikanskt teckenspråk.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 26 Juli 2017.
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-ray release: 11 December 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): That´s my baby: Edgare Wright • I Need a killer track: The Music • Devil behind the wheele: The car chases • And much more!.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Director Commentary • Commentary with Edgar Wright and Bill Pope • Extended & Deleted Sceans • Behind the Scenese • Selected Scenes Animatics • Rehearsals & Pre-Production •Mint Royale - "Blue Song" Music Video • Complete Storyboard Gallery • Promos and more.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: