American Made (2017)

American Made (Action, Biografi, Kriminalare):
Under 1980-talet rekryteras piloten och droglangaren Barry Seal av CIA för att driva den största täckoperationen i USA:s historia, och kom ihåg: Det är inte ett brott så länge du gör det för den goda sidan.
 
 
BETYG och RECENSION:
American Made bygger på den sann händelse som inträffade mellan 1978 och 1986 och där vi få ta del av piloten och droglangaren Barry Seals (Tom Cruise) "framgång". När man tänker efter så är det faktiskt en rätt så fascinerande historia som både är intressant och underhållande, och det är dessutom ett stort plus i kanten om man inte känner till händelsens förlopp och slut.
 

Piloten Barry Seal rekryteras av CIA.
 
I mina ögon är Tom Cruise en skådespelar i toppklass som med hjälp av filmens berättelseform för den framåt med sin egna unika stil. Men han är dessvärre inte speciellt lik den person han här porträtterar och han lyckas även lägga lite för mycket av sitt egna jag på karaktären, vilket jag ser som en liten nackdel. Därtill har filmen en tendens till att bli något tjatig och upprepande eftersom händelserna är ungefär desamma gång på gång, men de har åtminstone ett snabbt förlopp vilket gör att det aldrig blir tråkigt.
 

Så länge man gör brotten för rätt sida är det okej.
 
Jag kan dock inte påstå att biografin är i toppklass men American Made är definitiv sevärd och underhållande, och i slutändan är detta ändå en intressant film som berättar en historia som i alla fall inte jag kände till tidigare.
 

Barrys fru Lucy (Sarah Wright) uppskattar pengarna som ramlar in
 

FILMINFORMATION:

Filmen är baserad på en sann historia.
Originaltitel: American Made.
Svensk titel: American Made.
En nyinspelning av filmen: Doublecrossed (1991).
Tagline(s): "The sky is never the limit", "The CIA. The White House. Pablo Escobar. One Man Played Them All" och "Based on a True Lie".
Genre: Action, Biografi, Drama, Historia, Komedi, Kriminalare, Thriller.
Skådespelare: Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright, Alejandro Edda m.fl.
Regissör: Doug Liman.
Speltid: 115 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Spanska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 25 Augusti 2017.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 18 December 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Deleted Scenes with Commentary by Director Doug Liman • American Storytellers • Cruise & Liman: A Conversation • In the Wings • Shooting American Made • Flying High • The Real Barry Seal.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted Scenes with Commentary by Director Doug Liman • American Storytellers • Cruise & Liman: A Conversation • In the Wings • Shooting American Made • Flying High • The Real Barry Seal.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: