24 filmer att se under Julen

Julen närmar sig med stormsteg men än finns det tid att beta av några passade julfilmer. Därför tänker jag tips om 24 filmer med jultema, och här finns något för alla smaker.
 
1. Die Hard (1988):
 
 
Den lediga polisen John McClane befinner sig i en skyskrapa där julfirandet är i full gång när ett gäng terrorister bestämmer sig för att slå till mot julfesten och ta gästerna som gisslan. Han ser sin chans att smyga undan och bestämmer sig för att ta kontroll över situationen.
 
 
2. Bad Santa (2003):
 
 
Willie T. Stokes är en varuhustomte som är allt annat än snäll. Han har problem med alkoholen och är smått sexfixerad. Han har inte som avsikt att vara snäll och ge barnen uppmuntran, utan hans plan är att att råna varuhusens kassaskåp men det blir problem när han får en mobbad pojke på halsen.
 
 
3. En Underbar Jävla Jul (2015):
 
 
Simon och Oscar har varit ett par i tre år och de ska nu bilda en familj med sin vän Cissi som bär någon av killarnas barn. Dock är detta en hemlighet som de ännu inte har berättat om för sina familjer, men eftersom dagarna är räknade kan de inte vänta längre och de planerar därför att släppa bomben på julafton.
 
 
4. Love Actually (2003):
 
 
Julen närmar sig i England och för åtta personer kretsar allt kring en och samma sak, nämligen kärleken. Några blir kära, en del gör slut och en del söker desperat efter kärleken. Allas öden är olika men samtidigt binds deras liv ihop med varandra.
 
 
5. The Night Before (2015):
 
 
Ethan, Isaac och Chris har varit vänner sedan barndomen och de senaste 10 åren har de haft som tradition att träffas på julafton för att fira kvällen på sitt egna lilla vis: med alkohol och några få galna festrutiner. Men alla traditioner måste få ett slut och därför är det nu dags för den sista festen innan de ska ta det riktiga steget in i vuxenvälden, så vad passar då inte bättre än att delta i den legendariska Nötknäpparbalen som råkar vara julens lyxigaste och svårhittade fest.
 
 
6. Surviving Christmas (2004):
 
 
Den unga miljonären Drew Latham har tröttnat på att fira julen ensam och letar upp det hus som han växte upp i och anlitar familj som nu bor där för att spendera julhelgen med honom. Detta skulle de aldrig har gjort då Drew har en del orimliga krav som snart driver familjen till vansinne.
 
 
7. Miracle On 34th street (sv.titel: Miraklet i New York) (1994):
 
 
Den 6-åriga Susan Walker är inte helt övertygad om att jultomten finns och hon förväntar sig inte heller att få det hon mest av all vill ha. Men efter ett möte med en jultomte på ett varuhus blir hon övertygad om att han är den riktige tomten och hon får då den finaste gåva man kan få, något att tro på
 
 
8.The Polar Express (sv. titel: Polarexpressen) (2004):
 
 
En ung pojke hoppar på Polarexpressen och påbörjar ett magiskt äventyr till Nordpolen. Under resan lär han sig om vänskap, mod och julens ande.
 
 
9. All I Want for Christmas Is You (2017):
 
 
I flera år har den lilla Mariah drömt om att få en egen hund i julklapp och just i år kan den önskan blir sann. Allt hon behöver göra för att se om hon är redo för ansvaret är att sitta hundvakt åt sin farbrors galen hund Jack.
 
 
10. Krampus (2015):
 
 
En ung pojke upplever en riktigt dålig jul med familjen, detta gör att han råkar tillkalla en ond demon som är allt annat än snäll
 
 
11. How the Grinch Stole Christmas (sv. titel: Grinchen - Julen är Stulen) (2000):
 
 
Uppe i bergen ovanför staden Whoville bor den grinige och ensamme Mr. Grinch som hatar julen över allt annat. Just därför klär han ut sig till Tomten och stjäl julen.
 
 
12. Bad Santa 2 (2016):
 
 
Den giriga Willie Stokes har fyllt kroppen med billig whisky och tagit på sig tomtedräkten, och tillsammans med sin arga lilla hjälpreda siktar de in sig på en välgörenhetsorganisation som tar plats självaste julafton.
 
 
13. Gremlins (1984):
 
 
Billy får ett ovanligt djur av sin pappa i julklapp, en Mogwai som han döper till Gizmo. Men för att allt ska vara frid och fröjd finns det ett par regler man måste följa, nämligen 1: att hålla Gizmo borta från vatten, 2: låt honom inte bländas av starkt ljus och 3: mata honom aldrig efter midnatt. Dock är de enkla reglerna inte alltid så lätta att följa och när olyckan är framme blir det problem. Ett vatten stänk senare finns det massa små Mogwai, och en kött bit senare finns det massa små gröna gremlins monster som gör staden osäker.
 
 
14. The Holiday (2006):
 
 
Två kvinnor som båda har kärleksproblem och bor i olika delar av världen bestämmer sig för att byta hem under 2 veckor, allt för att komma bort i från männen. Det hela går inte riktigt som de tänkt då de båda blir förälskade och inleder en romans i den andres stad.
 
 
15. Elf (2003):
 
 
Jultomten har avslutat dagen med att dela ut julklappar i ett barnhem när han av misstag får med sig bebisen Buddy hem. Istället för att lämna tillbaka Buddy tar Tomten honom under sina vingar och han låter Buddy växa upp i Nordpolen bland de andra tomtenissarna. Men dagen kommer då Buddy inser att han är annorlunda, han är större än de andra och han är inte heller vidare duktigt på det han gör. Så när sanningen slår ner och Buddy inser att han är en människa beger hans sig till New York för att leta reda på sin riktiga far.
 
 
16. Home Alone (sv. titel: Ensam Hemma) (1990):
 
 
Kevin och hans familj ska åka bort under julhelgen när familjen glömmer att "packa" ner en liten detalj, nämligen Kevin. Nu står 8-åriga Kevin ensam hemma och i väntan på att någon ska upptäcka att han saknas börjar han dekorera huset inför julen. Dock är två tjuvar på stöldturné och när de försöker bryta sig in i Kevins hus ser han till att göra allt han kan för att stoppa dom.
 
 
17. The Nightmare Before Christmas (1993):
 
 
I Halloweenstaden är pumpakungen Jack Skellington uttråkad och vill uppleva något nytt efter att ha upplevt samma sak hela tiden. Av en slump hamnar han i Julstaden där han hittar vad han söker. Jack tar snabbt kontroll över julen och utser sig själv till ny jultomte. Men saker går snett och nu får han fullt upp tillsammans med trasdockan Sally.
 
 
18. Office Christmas Party (2016):
 
 
När Clays syster Carol och tillika VD hotar att lägga ner hans avdelning anordnar avdelningschefen en julfest för att säkra en ny kund som kan rädda deras jobb, men festen går snart överstyr.
 
 
19. Just Friends (2005):
 
 
Chris Brander hade det inte lätt i high school. Han var kraftigt överviktig och förälskade i den vackra och populära Jamie Palamino, en kvinna som var hans bästa vän och som inte delade hans känslor. Nu är Chris en av de snygga och framgångsrika personerna som tack vara Jamie är något av en player. Så han återvänder nu hem under julen för att se om han kan få Jamie på fall.
 
 
20. Jingle All the Way (sv. titel: Klappjakten) (1996):
 
 
Howard Lagston springer iväg på en sista minuten shoppingrunda på självaste julafton då han desperat försöker få tag på actionfiguren Turbo-Man som hans son så gärna vill ha i julklapp. Dock har Howard helt missat att just denna leksaken är väldigt efterfrågad och nu blir det en galen jakt på leksaken då en stressad brevbärare och en falks tomte är på jakt efter samma begränsade leksak.
 
 
21. The Family Stone (sv. titel: Välkommen till familjen) (2005):
 
 
Everett har tagit med med sig sin flickvän Meredith hem till familjen över julhelgen med planer på att fria till henne. Meredith är dock en inbiten karriärkvinna och smälter ungefär lika bra in i den bohemiska familjen Stone som en elefant i ett porslinshus och alla hennes försök att göra ett gott intryck slutar i smärre katastrofer.
 
 
22. Four Christmases (sv. titel: Borta bäst, Hemma värst) (2008):
 
 
Brad och Kate träffas på en biograf på självaste julafton dit de båda har flytt för att slippa sina besvärliga familjesammankomster. De blir kära och inser att deras lycka ligger i att försätta undvika sina diskfunktionella familjer och varje år hittar de på nya lögner för att slippa fira jul med sina familjer. Just denna julen är planen att fly till Maldiverna, men flygplatsen stängs ned och alla flyg blir därför också inställda. Paret tvingas då tacka ja till en familjemiddag hos Kates mamma. Det ena leder till det andra och innan de vet ordet av det så har paret lovat att fira jul med samtliga av sina fyra frånskilda föräldrar.
 
 
23. The Christmas Toy (sv. titel: Leksakernas Julafton) (1986):
 
 
När människorna inte är i närheten vaknar leksakerna till liv och fortsätter leka i sitt rum. Det helar är dock aningen riskfyllt, för är man inte på sin plats när människorna återkommer så fryser man fast och förblir livlös. På julaftons kväll bestämmer sig Rugby för att återigen bli årets julklapp och ger sig av på en farlig resa mot julgranen och paketen som ligger där under.
 
 
24. A Bad Moms Christmas (sv. titel: Bad Moms 2) (2017):
 
 
När deras egna mamma oväntat kommer på besök bestämmer sig de tre undervärderade och överbelastade mammorna för att gå julhetsen en annan väg tillmötes
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: