The Perfect Weapon (2016)

The Perfect Weapon (Action, Drama, Science Fiction):
I en nära framtid styrs USA och dess invånare av en diktator som med hjälp av sina elitmördare eliminerar alla brottslingar och fiender utan rättegång och oftast direkt på plats. De kallas för det 'Perfekta Vapnet' och den bäste av dem alla är Condor, men när han misslyckas med ett uppdrag blir han själv uppsatt på diktatorns dödslista, vilket får honom att börja ifrågasätta systemet.
 
 
BETYG och RECENSION:
The Perfect Weapon är svenske Titus Paars regidebut i Hollywood och där man skyltar med att Steven Seagal har en stor maffig huvudroll, men så är "tyvärr" inte fallet då han i själva verket knappt syns till... vilket i och för sig bara är bra. Istället är det Johnny Messner som syns i den manliga huvudrollen som Condor aka Axon Ray, och trots att filmen i sig är väldigt B så är han åtminstone något skaplig i rollen som elitmördaren som jagas av sin egna chef. Dock kan jag tyvärr inte säga detsamma om övriga skådespelare.
 

Condor är det perfekta vapnet.
 
Men skrattretande actionscener och bristfärdiga specialeffekter blir The Perfect Weapon till en tvättäkta B-film som med sitt ihåliga manus och platta karaktärer har en utformning som kommer i obalans. Tänk er nämligen att vi tar Agent 47 från Hitman, raderar hans minnen precis som de gjorde med Jason Bourne och trycker ihop allt till en action- / sciencefictionfilm där USA styrs av en diktator som går under namnet The Director (Steven Seagal), där har då vi en salig blandning av rip-offs som blir till The Perfect Weapon. Filmen saknar alltså både nytänk och egentänk vilket också gör den till en slabbig blandning och en kopia av acceptabla filmer.
 

Diktatorn styr och ställer i USA.
 
Hur som helst. The Perfect Weapon må vara ett stort bottennapp som uppfiskat ur skräp men den lyckas åtminstone med det som de flesta B-filmer gör, att nästan bli bra på grund av att den är så dålig. Man kan nämligen skratta åt eländet och bara det ger mig som tittare lite tillfredsställdhet.
 

Condor tar hjälp av Nina (Sasha Jackson) när han jagas av sin egna chef.
 
© 2016 The Perfect Weapon, LLC.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Perfect Weapon.
Svensk titel: The Perfect Weapon.
Tagline(s): - .
Genre: Action, Drama, Science Fiction.
Skådespelare: Johnny Messner, Sasha Jackson, Steven Seagal, Richard Tyson m.fl.
Regissör: Titus Paar.
Speltid: 87 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Studio S.
DVD och Blu-ray release: 22 Maj 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): - .
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: