20th Century Women (2016)

20th Century Women (Drama, Komedi):
Dorothea en ensamstående äldre mamma i 50-årsåldern som tar hjälp av två yngre kvinnor för att fostra sin tonårsson Jamie under 1979, allt för att lära honom om livet, kärlek, sex och frihet.
 
 
BETYG och RECENSION:
20th Century Women är ett småhärligt vardagsdrama som utspelar sig under 1979 där tre kvinnor i olika åldrar försöker fostra tonårskillen Jamie (Lucas Jade Zumann) och lära honom allt en man behöver veta... om kvinnor. Trots att filmen är mysig så har den sina brister, så som att det tar tid att fylla igen luckorna om hur de sammansvetsade karaktärerna känner varandra och att händelserna är få, vilket i sin tur också gör att man tappar lite av glöden. Men som helhet är ändå historien vacker och något gripande trots den alldagliga vardagstonen.
 

Dorothea (Annette Bening) bestämmer sig för att be om hjälp när det kommer till att uppfostra sin son Jamie.
 
70-tals miljöerna, kläderna och musiken är en viktig del i drama där handlingen konstigt nog är något svag men ändå gripande och det går lätt att känna för och med samtliga karaktärer. Det må ta tid men under resans gång får vi förr eller senare höra allas historia från början till slutet och det finns tillfällen då tårarna börjar bildas i ögonvrån, men de faller dock aldrig längsmed kinden. De tre generationerna av kvinnor har liknande men ändå olika livshistorier där alla tycks ha hamnat utanför de normerna som anses vara normala, något som gör att just jag kan relatera till dom. Dock är vissa av karaktärerna överdrivna medan andra tar dumma beslut, men en del kloka ord formas som träffar mig rätt i hjärtat.
 

Abbie (Greta Gerwig) är en av kvinnorna som hjälper till med uppfostran
 
Styrkan i dramat ligger hos många av de duktiga skådespelarna som väcker liv i sina något deprimerade karaktärer på ett trovärdigt sätt, och när allt kommer till kritan så är 20th Century Women en rätt så enkel men gripande film livet som dock kunde ha varit betydligt bättre.
 

Och även unga Julie (Elle Fanning), Jamies bästa vän, ställer upp.
 
© 2016 Modern People, LLC. All Rights Reserved.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: 20th Century Women.
Svensk titel: Alla tiders kvinnor.
Tagline: - .
Genre: Drama, Komedi.
Skådespelare: Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig, Billy Crudup, Lucas Jade Zumann m.fl.
Regissör: Mike Mills.
Speltid: 118 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 10 Mars 2017.
Distributör: Scanbox Entertainment / Universal Sony Pictures.
DVD och Blu-ray release: 17 Juli 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): Audio commentary with writer/director Mike Mills • 9 Featurettes: Making 20th century women - 20th century cast - Modern women - Greta Gerwig - Finding the story - Annette Benning - A time in my life - Tthe One who raise us - Santa Barbara 1979.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: