Triple 9 (2016)

 photo Triple 9_zps6f648dql.jpg 
Triple 9 (Action, Drama, Kriminalare, Thriller)
Ett gäng korrupta poliser och elitsoldater är under utpressning av den ryska maffian och som avbetalning ska de nu genomföra ett sista rån. Men för att lyckas med kuppen behöver de något som avleder insatsstyrkan, så de bestämmer sig för att utföra en kod 999 (polisman skjuten).
 
 
BETYG och RECENSION: 
Triple 9 är en kändistätt actionthriller från 2016 som med en stark början kastar oss rätt in i ett actionladdat rån. Tempot och spänningen blir därför stor meddetsamma vilket gör att filmen sätter sin ribba högt, något som den dessvärre inte lyckas hålla sig kvar vid från början till slut.
 
 photo Triple3 2_zpsrywlc0ny.jpg
Triple 9 lägger ribban högt med ett inledande bakrån och actionladdad flykt
 
Även om vi har sett mängder av bankrånarfilmer så lyckas Triple 9 sticka ut med hjälp av sin intressanta och annorlunda handling, men den är också väldigt rörig vilket gör att man lätt blir förvirrad och tappar tråden under resans gång. Dessutom rasar tempot strax efter den inledande stöten och under mittdelen av filmen rullar allt på relativt sakta för att sedan öka takten framemot slutet igen. Triple 9 går helt enkelt upp och ner i dalar där den både når toppen och botten.
 
 photo Triple1_zps31pxgtzt.jpg
Vi möter ett lugnt och förvirrande tempo i mitten av film.
 
I rollistan hittar vi välkända namn som Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, Anthony Mackie, Woody Harrelson, Aaron Paul och Gal Gadot som alla prestera bra i sina olika roller, men det är utan tvekan Kate Winslet som stjäl strålkastarljuset då hon briljerar i rollen som den ryska maffiabossen Irina Vlaslov. Hon har utseendet, dialekten och personligheten för att väcka liv i karaktären och det spelar ingen roll att hon är född och uppvuxen i England.
 
 photo Triple3_zpsqcy6wwjr.jpg
Kate Winslet som kaxig maffiaboss.
 
Överlag så är Triple 9 en bra men rörig film som vinner sina tittare med hjälp av duktiga skådespelare och ett intressant men dock överarbetat upplägg. Hade filmen bara balanserat tempot och inte spretat iväg som en växande gren på ett nyklippt träd så hade den blivit bättre.
 
 photo Triple-9-Featured_zpsyzhqzgg6.jpg
En katt och råttlek där katten inte vet vem som är råttan.
 
© 2016 999 Holdings, LLC

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Triple 9.
Svensk titel: Triple 9.
Taglines: "The code on the street is never black and white", "A deadly heist needs a killer distraction", "Never show mercy to your enemies", "Never trust what they tell you", "Never walk away from the fight", "Never forget what side you're on", "Never let your guard down here", "Never turn your back on family" och "Never deny your code of honor".
Genre: Action, Drama, Kriminalare, Thriller.
Skådespelare: Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, Anthony Mackie, Woody Harrelson, Aaron Paul, Kate Winslet, Gal Gadot, Norman Reedus, Teresa Palmer, Michael Kenneth Williams (som Michael K. Williams), Clifton Collins Jr., Michelle Ang m.fl.
Regissör: John Hillcoat.
Speltid: 155 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 18 Mars 2016.
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-rayrelease: 19 September 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Deleted Scenes • Under The Gun • An Authentic World • An Unthinkable Plan.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted Scenes • Under The Gun • An Authentic World • An Unthinkable Plan.
 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: