The Huntsman: Winter's War (2016)

 photo huntsman_zpsycczg4he.jpg 
The Huntsman: Winter's War (Action, Drama, Fantasy, Äventyr): 
Efter ett svek fryser Freyas hjärta till is och i samma veva lösgörs en ond kraft inom henne. Hon skapar sig en armé där kärlek inte är acceptabelt, något som får jägaren Eric och krigaren Sara att vända henne ryggen. Dock möts de alla igen när ett gammalt hot återvänder från de döda.
 
 
BETYG och RECENSION: 
The Huntsman: Winter's War är en film från 2016 som till en början är en föregångare av Snow White and the Huntsman från 2012 men som sedan göra ett tidshopp och blir till en fortsättning av filmen. Detta resulterar i en rörig handling men komplicerade tidsintervaller som nästan gör filmen oförståelig om du slötittar, och allt detta på grund av en otrohetsaffärer mellan Snow White and the Huntsman regissören Rupert Sanders och Kristen Stewart som skrevs ut ur The Huntsman: Winter's Wars manuset, och Sanders fick avgå för att lämna plats till regissören Cedric Nicolas-Troyan. Detta dramat lämnar därför filmen utan en Snow White som nu istället bara nämns via namn vid ett par tillfällen.  
 
 photo el-cazador-y-la-reina-del-hielo-3_zpsfbbsacom.jpg
Jägaren Eric och hans Sara
 
Det må krylla av bra skådespelare i The Huntsman: Winter's War men när en film har ett ofullständigt manus som är utfyllt av något fjantiga dialoger så kan inte ens de bästa rädda situationen. Man förlitar sig nästan helt och håller på att filmens vackra och magiska yttre ska föra den framåt men det fungerar tyvärr inte riktigt så, och att den sedan också känns som en rip-off på Frozen gör inte saken bättre. Huvudhandlingen som enligt beskrivningen sägs vara ett krig mellan jägaren Eric (Chris Hemsworth) och de onda drottningarna Freya (Emily Blunt) och Ravenna (Charlize Theron) ser inte dagens ljus fören efter blott 1½ timme och då är filmen nästan slut. Dessförinnan möts vi av en utdragen jakt på en spegel och ett trasigt kärleksdrama mellan Eric och Sara (Jessica Chastain) som tyvärr inte få tiden att räcka till för att leva ut passionen till fullo. 
 
 photo the-huntsman-winters-war-2016_zpsnsyeyyr3.jpg
Två vackra men onda donnor.  
 
Jag kunde aldrig riktigt ta Snow White and the Huntsman till mig och detsamma gäller tyvärr även föregångaren/uppföljaren The Huntsman: Winter's War. Visst trollbinder filmen mig på ett magiskt vis med hjälp av sina fina konstgjorda vyer och vackra skådespelare, men handlingen gör dessvärre ingenting för mig. Jag retar dessutom upp mig på att dvärgarna i filmen ännu en gång spelas av normallånga människor vars storlek har förminskat med hjälp av CGI-effekter och det drar ner trovärdigheten en aning. Men hur som helst så är ändå The Huntsman: Winter's War en vacker film som kanske saknar det där lilla extra och en felfri handling, men den kan fungera som vardagsmys för att underhålla barnen medan ni själva dricker vin. 
 
 photo Huntsman-Footage-12_zpsjxwt32ah.jpg
Dvärgarna är egentligen helt normalstora människor
 
© 2015 Universal Studios
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Huntsman: Winter's War.
Svensk titel: The Snow White Chronicles - The Huntsman: Winter's War.
Baserad på: Karaktärer från sagan Snow White (Snö Vit).
Tagline: "The story before Snow White".
Genre: Action, Drama, Fantasy, Äventyr.
Skådespelare: Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Charlize Theron, Emily Blunt, Nick Frost, Rob Brydon, Sam Claflin m.fl.
Regissör: Cedric Nicolas-Troyan.
Speltid: Theatrical Version: 114 min, Extended Edition: 120 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 8 April 2016.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-rayrelease: 22 Augusti 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Extended & Theatrical Versions • Deleted Scenes • Gag Reel • Winter's Vistas: The Making Of • Dress to Kill & Love Conquers All.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Extended & Theatrical Versions • Deleted Scenes • Gag Reel • Winter's Vistas: The Making Of • Dress to Kill & Love Conquers All • Winter's Vistas: The Making of The Huntsman • Two Queens and Two Warriors, Meet the Dwarfs & Magic All Around • Deleted Scenes With Commentary • Directors Commentary with Cedric Nicolas-Troyan.
Köp filmen på Blu-ray 3D hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray 3D): Extended & Theatrical Versions • Deleted Scenes • Gag Reel • Winter's Vistas: The Making Of • Dress to Kill & Love Conquers All • Winter's Vistas: The Making of The Huntsman • Two Queens and Two Warriors, Meet the Dwarfs & Magic All Around • Deleted Scenes With Commentary • Directors Commentary with Cedric Nicolas-Troyan.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV: 
  1. Snow White and the Huntsman (2012).
  2. The Huntsman: Winter's War (2016).
 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: