POD (2015)

 photo pod_zpstsbnt6an.jpg 
POD (Mysterium, Science Fiction, Skräck, Thriller): 
I oro av att deras bror Martin har gått in i en psykos åker Lyla och Ed ut till hans stuga där de gör en fasansfull upptäckt. Martin är övertygad om att regeringen har hjärntvättat honom och han säger sig ha en av deras kapsel inlåsta i källaren, en kapsel innehållande ett militärt monster.
 
 
BETYG och RECENSION:
POD är en tvättäkta B-film från 2015 som tar oss med ut till en öde stuga i utkanten av skogen och där den psyksjuke Martin (Brian Morvant) säger sig ha hittat en kapsel innehållande ett monsterlikt vapen som han nu gömmer i sin källare. Hans underliga beteende har kallat dit hans syskon Ed (Dean Cates) och Lyla (Lauren Ashley Carter) som hoppas kunna föra honom tillbaka till verkligheten, eller är hans verklighet i själva verket sanningen? Ja, POD är lite av en psykologisk thriller som leker med vårt sinne.
 
 photo Pod22_zpscuaukwrc.jpg
Vad gömmer sig bakom den låsta dörren?
 
Precis som i så många andra B-filmer är överspelet i POD en ledan faktor tillsammans med de utdragna och dumma diskussionerna som mot all förmodan blir rätt skrattretande och därför också underhållande. Dock är skådespelarna inte typiskt dåliga utan de lyckas faktiskt leva sig in i sina roller och få orden som lämnar deras munnar att låta trovärdiga, och överspelet som jag precis nämnde hänger alltså på deras kroppsspråk som skenar iväg. Ut över det så känns självklart filmen aningen billig då scenombytena är få och miljön är enkla och kal.
 
 photo Pod 2_zpsclckrzyh.jpg
Det överspelas en hel del i POD
 
Nu är det dock inte så att allt är pest eller kolera utan POD har faktiskt en viss spänning över sig då det inte är klart om Martin har fantiserat ihop allt eller om han faktiskt har just en skräckinjagande kapsel (pod) i sin källare som får honom att agera paranoid. Och till råga på allt så har även filmen den perfekta speltiden på ynka 75 minuter vilket gör att man orka med att se den utan större problem. Så för att vara en enkelt och underskattad B-film så är ändå POD helt okej. Dock lär du bli besviken om du är inställd på att få se något påkostat och genomarbetat, men så länge du vet vad som väntar dig så kan du alltså finna POD underhållande.
 
 photo pod-5_zpsegu61ovt.jpg
Är Martin galen eller ligger det någon sanning i hans vansinnesberättelse?
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: POD.
Svensk titel: POD.
Tagline: "Paranoia är hans bästa vän".
Genre: Mysterium, Science Fiction, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Lauren Ashley Carter, Dean Cates, Brian Morvant, Larry Fessenden, John Weselcouch m.fl.
Regissör: Mickey Keating.
Filmmanus: Mickey Keating.
Speltid: 75 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Fjutafilms.
DVD och Blu-rayrelease: 29 Augusti 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: