Edge of Winter (2016)

 photo edge of winter_zpsbxdfcuqy.jpg 
Edge of Winter (Drama, Thirller): 
Bradley och Caleb ska bo några dagar oss sin pappa som de inte har träffat på länge och i hopp om att skapa en bättre relation till sina barn tar Elliot med dom i skogen. Dock inträffar en olycka vilket gör att de blir strandsatta i en stuga där det kalla vintervädret utgör ett hot. Men pojkarna inser snart att det kanske inte är vädret som är den största faran utan deras far som börjar bete sig hotfullt.
 
 
BETYG och RECENSION:
Edge of Winter är en dramathriller från 2016 som tar oss med ut till en öde stuga i skogen där två bröder och deras till största dels frånvarande far blir fast under extrema vinterförhållanden. I huvudrollen som pappa Elliot Baker ser vi svenske Joel Kinnaman som för första gången bevisar att han faktiskt kan bemästra engelskspråkiga filmer, och han gör det dessutom bra när hans desperata men också obehagliga sida sakta börjar vakna till liv. Vid sidan om Kinnaman ser vi Tom Holland och Percy Hynes White i rollerna som hans två söner Bradley och Caleb och även de sköter sig bra.
 
 photo Edg eof winte_zpsvbxk8lf4.jpg
Far och söner virrar bort sig i vinterlandet
 
Miljöombytena är relativt få i Edge of Winter då vi dras med ut i den snöklädda skogen för att söka skydd i en öde stuga. Denna stuga är kal, enkel och inte vidare hemtrevlig vilket i och för sig bara är behjälpligt då det handlar om att skapa en obekväm situation. Allt eftersom börjar nämligen pappa Elliot sakta visa upp en hotfull sida gentemot de få som kommer i deras väg, vilket inte bara får mig som tittare att känna av ett obehag utan även hans barn. Filmen må alltså vara enkel och nästintill händelselös men den lyckas ändå skapa en stark och obehaglig känsla som man inte kan skaka av sig i första taget.
 
 photo Edge of wint_zpsaludfk9t.jpg
Elliots kärlek till barnen blir en fara för allt och alla.
 
Under den mesta tiden får vi alltså följa pappan och hans två söner under deras resa genom skogen och det är ytterst få personer som korsar deras väg. Det är därför ytterst få skådespelare med i rollistan men för en gångs skull är detta inte en nackdel utan snarare en fördel. De få karaktärerna lyckas nämligen skapa den perfekta känslan i det kalla, snötäckta och tråkiga landskapet vilket slutligen ger ett någorlunda bra resultat. Dock hade Edge of Winter mycket väl kunnat vara både obehagligare och bättre men med tanke på vad de har att jobba med så få vi känna oss nöjda. Så allt som allt så är detta ändå en rätt så bra om man ska se till dennes enkelhet.
 
 photo EdgeOfWinter_zpshwph9rho.jpg
Richard (Shiloh Fernandez) och Luc (Rossif Sutherland) korsar familjens väg.
 
 © 2016 Wild Ontario Men Inc. and Baker Boys Productions Inc
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Edge of Winter.
Svensk titel: Edge of Winter.
Tagline: "Nothing is more dangerous than a father's love".
Genre: Drama, Thriller.
Skådespelare: Joel Kinnaman, Tom Holland, Percy Hynes White, Shiloh Fernandez, Rossif Sutherland, Rachelle Lefevre, Shaun Benson m.fl.
Regissör: Rob Connolly.
Speltid: 85 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Sony.
DVD-release: 10 Oktober 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
 

Kommentarer
Simon säger:

Detta är ju en film som aldrig riktigt lyfter, väldigt average!

Svar: Den sticker ju inte direkt ut från mängden eller ger en nån wow upplevelse men jag gillar ändå den i sin enkelhet.
...Liiinna

2016-10-17 Kl: 16:41:03
URL: http://filmnight.se
Simon säger:

Håller nog med dig!

Svar: Mer eller mindre ;)
...Liiinna

2016-10-18 Kl: 20:40:26
URL: http://filmnight.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: