Desierto (2015)

Desierto (Drama, Thriller)
Några flyktingar försöker korsa gränsen mellan Mexiko och USA när de springer på en man som har tagit gränskontrollen till en helt ny nivå.
 
 
BETYG och RECENSION:
Desierto (sv. titel: Desierto - Border Sniper) är en dramathriller från 2015 som tar oss med på en mardrömsliknande flykt över gränsen mellan Mexiko och USA där några flyktingar råkar ut för en galen man som har tagit gränspatrulleringen till en helt ny nivå. De som korsar gränsen olaglig har inget här att göra och de ska avrättas, det är Sams (Jeffrey Dean Morgan) motto och avrättningen sker därför också meddetsamma på plats i den annars så öde öknen. Desierto bjuder alltså på en katt och rått lek i det sandfyllda gränslandet där ingen går säker när skotten går av.
 

Sam har tagit på sig rollen som gränskontrollant..
 
Dialogerna är få och tempot långsamt och trots en speltid på ynkliga 88 minuter så känns alltså filmen förvånansvärt lång. Detta kan bero på de långa, tysta och stillsamma stunderna som fyller ut filmen medan karaktärerna varandra genom öknen, och även om en skjutglad psykopat gömmer sig mellan sanddynorna så uppstår det aldrig någon direkt spänning.
 

... och han gör flykten till ett helvete för de papperslösa immigranterna.
 
Det finns inte mycket att säga om skådespelarna i filmen och detta eftersom de knappt ger sig till känna. De är mest bara där då de flyr genom de sandtäckta bergen och vi får aldrig en chans att lära känna dom. Filmen saknar dessutom bakgrundsfakta vilket gör karaktärerna till tomma skal som jag har svårt att bry mig om. Trots detta så fick filmen mig ändå att må psykiskt dåligt och då syftar jag inte på människornas öde utan på det djur som kommer till skada, till skada på grund av människan och just denna scen förändrades allt. Jag gick från att heja på flyktingarna till att själv vilja döda dom och i slutändan så känner jag mig bara förbannad. Men Desierto fick iallafall mig att känna något och det är ju alltid ett plus.
 

Sam har vapnet i ett hårt grepp för att kunna stoppa alla invandrare.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Desierto.
Svensk titel: Desierto - Border Sniper.
Tagline: "From the Visionary Filmmakers That Brought You GRAVITY".
Genre: Drama, Thriller.
Skådespelare: Gael García Bernal, Jeffrey Dean Morgan, Alondra Hidalgo, Diego Cataño, Marco Pérez, Oscar Flores, David Lorenzo m.fl.
Regissör: Jonás Cuarón.
Filmmanus: Jonás Cuarón och Mateo Garcia.
Speltid: 88 min (Blu-ray).
Språk: Spanska, Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: Mexiko.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Scanbox Entertainment.
DVD och Blu-rayrelease: 7 November 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: