Youth (2015)

 photo youth_zpsbq5pnsmw.png 
Youth (Drama, Komedi): 
Fred och Mick är två gamla vänner som båda börjar närma sig 80 år och för att få en sista njutning av livet semestrar de på ett elegant hotell i Alperna där de med nyfikenhet ser på medan deras barn lever sina förvirrade liv. Fred som är en kompositör och dirigent har valt att pensionera sig, något som omvärlden se bittert på, medan Mick fortfarande är en aktiv filmregissör som jobbar på sist sista stora verk.
 
 
 
BETYG och RECENSION: 
Youth är en dramakomedi från 2015 som har de gamla gubbarna Michael Caine och Harvey Keitel i huvudrollerna som kompositören/dirigenten Fred Ballinger och regissören Mick Boyle, och i den kvinnliga huvudrollen ser vi Rachel Weisz som tar sig an rollen som Lena, Freds assistent och dotter. De alla befinner sig på ett semesterhotell i Alperna där Fred bara vill koppla av innan han dör medan Mick fortfarande kämpar för att få ihop sin sista film, en film som förhoppningsvis ska göra honom ihågkommen när han inte längre finns med oss. Det låter kanske inte så märkvärdigt med Youth lyckades överraska mig på mer än ett sätt och då också bli till en film som jag länge kommer minnas.  
 
 photo youth-harvey-keitel-rachel-weisz-michael-caine-620_zpseeudcnxm.jpg
Mick, Fred och Lena försöker avnjuta sin semester.  
 
Om vi tar en titt på omslaget till Youth så är det lätt att tro att filmens äldre karaktärer har en något pervers syn på livet, men det kunde inte tolkas mer fel. Visst förkommer här en hel del helnakna kroppar men det blir aldrig riktigt något snusk och istället är filmen snarare bara mysig samtidigt som den är vacker, stillsam, annorlunda och underhållande. Till råga på allt så försiggår det en hel del drama på semesterorten som nästan gör filmen lite spännande på ett underligt vis, och om inget annat så blir åtminstone både den och karaktärerna tilltalande.
 
 photo Youth-HD-Dvdrip-movie-free-download-torrent_zpsdlbhqlqn.jpg
Nakna och halvnakna kroppar dyker smakfullt upp i filmen.  
 
Innan jag slängde mina ögon på Youth så trodde jag ärligt talat att detta skulle vara en stor hög av slemmig smörja men jag kunde inte ha mer fel då den totalt charmar mig som tittare. Det blir till och med en del små skratt under resans gång och även om det inte händer så mycket så händer det massor bakom kulisserna i karaktärernas privata liv. Skådespelarna briljerar dessutom i sina roller och de är mer närvarande än vad många andra A-skådespelare är i storfilmer, och till min stora glädje syns även sångerskan Paloma Faith i en liten roll som säg själv. Filmen är även klippt och filmad på ett unik sätt som gör titten till en smakfull upplevelse så ibland krävs det helt enkelt inte så mycket för att det ska bli bra. 
 
 photo youth2_zpsrgf3x6rj.jpg
Paloma Faith dyker upp i rollen som sig själv och Madalina Ghenea är filmens Miss Universe
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Youth.
Svensk titel: Youth.
Tagline: - .
Genre: Drama, Komedi.
Skådespelare: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Ed Stoppard, Paloma Faith, Madalina Ghenea, Jane Fonda m.fl.
Regissör: Paolo Sorrentino.
Filmmanus: Paolo Sorrentino.
Speltid: 124 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Spanska, Schweizertyska.
Undertext: Svenska.
Land: Italien, Frankrike, Storbritannien, Schweiz.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: 22 Januari 2016.
Distributör: Scanbox Entertainment.
DVD och Blu-rayrelease: 23 Maj 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: