The Night Before (2015)

 photo the nigt before_zpsjia5wzuq.jpg 
The Night Before (Komedi): 
Ethan, Isaac och Chris har varit vänner sedan barndomen och de senaste 10 åren har de haft som tradition att träffas på julafton för att fira kvällen på sitt egna lilla vis: med alkohol och några få galna festrutiner. Men alla traditoner måste få ett slut och därför är det nu dags för den sista festen innan de ska ta det ritkiga steget in i vuxenvälden, så vad passar då inte bättre än att delta i den legendariska Nötknäpparbalen som råkar vara julens lyxigaste och svårhittade fest
 
 
BETYG och RECENSION: 
Den svenska våren är här med minusgrader och snö så vad passar då inte bättre än en Julfilm från 2015? The Night Before har Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen och Anthony Mackie i huvudrollerna som vännerna Ethan, Isaac och Chris, tre snubbar vars julfirande enbart har gått ut på att festa sedan den dagen då Ethan plötsligt förlorade båda sina föräldrar. Men i år har de bestämt sig för att avsluta traditionen genom att fira julen en sista gång. 
 
 photo the-night-before01_zpskxwhdsbj.jpg
Tre vänner och en jultradition.  
 
Av någon anledning så hade jag rätt så höga förhoppningar om The Night Before, delvis för att jag gillar Joseph Gordon-Levitt och delvis för att jag gillar att se alkohol- och drogpåverkade karaktärer i film. De brukar nämligen vara underhållande men här blir det bara för mycket av det goda och skratten som jag hade hoppats på uteblir. Det kryllar av droger och alkohol, fulla karaktärer som gör den ena dumma saken efter den andra samtidigt som festandet är en självklarhet, men roligt blir det alltså inte då de ranglar fram på gator som tre jubelidioter. Dessutom så är The Night Before även rörig och på snäppet till osammanhängande vilket bara gör filmupplevelsen förvirrande och snurrig, precis som man vore full själv. 
 
 photo the-night-before02_zps2dwlmoqi.jpg
Det flödar av droger och alkohol som framkalla hallucinationer
 
Jag har en hög respekt för Joseph Gordon-Levitt som enligt min mening har gjort en del bra filmval under sin karriär men här klickar han alltså inte rätt medan Seth Rogen däremot gör detsamma som han alltid gör, han upprepar alltså samma roll om och om igen fast med olika namn på namnskylten. Anthony Mackie har jag däremot bara sett i ett fåtal filmer dessförinnan och då också som samma karaktär i Marvel-sagan och därför kan jag inget annat än att kalla detta karaktärsvalet för ett snedsteg. Men trots att jag inte tycker om de karaktärer och roller som skådespelarna här har tagit på sig så utgör de ändå en bra och trovärdig kompistrio, en trio som borde ha hållit sig hemma och skippat den överdrivna festen som bara spårar ur och blir till katastrof på mer än ett sätt. 
 
 photo the-night-before_zpsrfiikb40.jpg
Tre onyktra vänner som firar jul på sitt sätt
 
Trots att jag är oerhört besviken på The Night Before så har ändå filmen några få underhållande stunder och när man gladeligen kan säga att Miley Cyrus är höjdpunkten i rollen som sig själv, ja då är det tyvärr illa. Så nej, The Night Before är inte en vidare underhållande filmen utan snarare bara en katastrof som kanske möjligtvis kan gå hem om man tar sig några shottar i samband med filmtitten.
 
 photo the-night-before03_zpsgciv9kds.jpg
Miley Cyrus dyker upp och sjunger Wrecking Ball
 
© 2015 Columbia Pictures Industries, Inc. and LSC Film Corporation

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Night Before.
Svensk titel: The Night Before.
Taglines: "Three wise men. One wild Christmas", "Bringing joy to the world" och "Their past, present and future. All in one night".
Genre: Komedi.
Skådespelare: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anthony Mackie, Jillian Bell, Lizzy Caplan, Heléne Yorke, Michael Shannon, Mindy Kaling m.fl.
Regissör: Jonathan Levine.
Speltid: 101 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2015.
Sv. Biopremiär: 4 December 2015.
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-rayrelease: 25 April 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Making On Epic Party • Gag Reel • Whale Juice - Extended Scene • The Spirit Of Christmas • Midning Mass With Nana • Drunkest Santas On The Block.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted & Extended Scenes • Mr. Green Line-O-Rama • Christmas In The Summer • Making On Epic Party • Gag Reel • The Spirit Of Christmas • Midnight Mass With Nana • Drunkest Santas On The Block.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: