The Hateful Eight (2015)

 photo hateful eight_zpsnko1kkfe.jpg 
The Hateful Eight (Drama, Kriminalare, Mysterium, Thriller, Western):
Under den kalla vintern i Wyoming drar en snöstorm igång vilket gör att ? söker skydd i en stuga där 5 andra personer också John Ruth transporterar Daisy Domergue genom ett vintrigt Wyoming för att nå staden Red Rock där hon ska ställas inför rätta och troligen också hängas. Längst med vägen plockar han upp två främlingar och tillsammans fortsätter de sin resa mot staden. Men när en kraftig snöstorm drar igång tvingas de söka skydd i en raststuga som redan innehaver 4 andra personer, och när det blir känt att Daisy är värd 10.000 dollar börjar dödliga allianser att uppstå vars alla mål är att lägga vantarna på skatten.
 
 
 
BETYG och RECENSION: 
The Hateful Eight är en kall och rå westernfilm från 2015 som är skriven och regisserad av Quentin Tarantino. I rollistan ser vi bland annat Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh vars karaktärer strandsätts i en stuga i det snöiga Wyoming tillsammans med 5 andra och när saker kommer till känna uppstår snart allianser med dödliga motiv, vilket i sin tur också kommer leda till en del blodiga splatterscener. 
 
 photo the hateful-eight-tjhk4z-lst187453_zpsjlxyluoe.jpg
Major Marquis Warren slår sig samman med John Ruth för att ta sig till Red Rock.
 
Westerntema och Quentin Tarantino är tyvärr något som leder till förutfattade meningar här borta hos mig och när filmens intro dessutom är utdraget och trist så blir det första intrycket inte bra, något som med tiden också visade sig stämma. The Hateful Eight rullar nämligen på stillsamt och händelselöst under den första en och en halv timmen då karaktärerna mest bara sitter stilla och pratar om ditten och datten, något som gjorde att jag fann mig själv uttråkad rätt så snabbt. Det är först när mer än halva filmen har passerat som det äntligen börjar hända småsaker som förr eller senare kommer leda till något intressant som mer eller mindre också avslöjar ett mysterium, men när detta väl sker så har jag hunnit tröttna för längesedan. Så med en spel tid på 2 timmar och näst intill 48 minuter så hade de gott och väl kunnat klippa bort de två första, ökat tempot och bara behållit det viktiga, det hade nämligen filmen vunnit på i längden. 
 
 photo the hate_zpsdqg55ihf.jpeg
Stillasittande och diskussioner är filmens A och O.  
 
Men allt är inte pest eller kolera. Karaktärerna i är minst sagt speciella och egna och även om jag finner hela filmen oerhört tråkig så kan jag åtminstone skratta något lätt åt Jennifer Jason Leighs karaktär Daisy Domergue. Hon råkar nämligen vara en kvinna som inte kunde vara mer okvinnlig, full i munnen och allmänt äcklig och detsamma gäller även Samuel L. Jacksons karaktär Major Marquis Warren. Den enda nackdelen med honom är att Jackson gör denna rollen på samma sätt som han gör alla andra och det hade varit uppfriskande med en förändring någon gång. Övriga skådespelare presterar också bra och det är faktiskt de som håller The Hateful Eigh vid liv tillsammans med vissa andra små oskyldiga överraskningar som avslöjas framemot slutet, men utöver det så finns här tyvärr inte något som tilltalar mig. Filmen är helt enkelt för seg och stillasittande för min smak och bristen på miljöombyte gör inte heller saken bättre. Men gillar du western där de klassiska häst- och pang-pang-scenerna uteblir, ja då kan The Hateful Eight kanske passa dig.
 
 photo the hatfull kopiera_zpsbmqjltrk.jpg
De udda karaktärerna håller filmen vid liv
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Hateful Eight.
Svensk titel: The Hateful Eight.
Taglines: "No One Comes Up Here Without a Damn Good Reason", "No one to trust. Everyone to hate" och "Eight strangers. One deadly connection".
Genre: Drama, Kriminalare, Mysterium, Thriller, Western.
Skådespelare: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demian Bichir, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern m.fl.
Regissör: Quentin Tarantino.
Filmmanus: Quentin Tarantino.
Speltid: 168 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Spanska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: 13 Januari 2016.
Distributör: Scanbox Entertainment.
DVD och Blu-rayrelease: 2 Maj 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Beyond the Eight: A Behind-the-Scenes Look • Sam Jackson’s Guide to Glorious 70mm.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Beyond the Eight: A Behind-the-Scenes Look • Sam Jackson’s Guide to Glorious 70mm.
Hyr filmen hos: SF Anytime

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: