Very Good Girls (2013)

 photo very_good_girls_senodk-29116317-frntl_zpsclbv1zqs.jpg 
Very Good Girls (Drama):
Lilly och Gerri bestämmer sig för att förlora oskulden innan det är dags att dra vidare till college, men vänskapen sätts på prov då de faller för samma kille
 
 
BETYG och RECENSION:
Very Good Girls är ett relativt okänt drama från 2013 som har den forna barnstjärnan Dakota Fanning i huvudrollen och vid hennes sida hittar vi Elizabeth Olsen som här gestaltar de två bästa vännerna Lilly och Gerri, två tonåringar som bestämmer sig för att förlora oskulden innan det är dags att bege sig av till college. Filmen är fyllde av värme och dramatik då vänskapen sätts på prov när de båda faller för samma kille, något som leder till en del hemligheter och lite utåtagerande. 
 
 photo very7_zps6xhcz4ad.jpg
Bästa vännerna Gerri och Lilly bestämmer sig för att ta steget in i vuxenvärlden
 
Very Good Girls är en rätt så enkelspårig film men som ändå känns aktuell för dagens ungdomar då flickorna här begår många av de misstag som man gör i tonåren. Vi få följa med på deras resa mot vuxenvärlden som involverar kärlek, vänskap, sex, lögner och svek samt ta del av hur de utvecklas och lär sig av sina misstag. Dock går filmen aldrig riktigt in på djupet i relationerna utan den väljer att bara snudda vid på ytan och det kan jag anse vara en mindre brist. Allt rullar nämligen på relativt fort och jag hade velat lära känna karaktärerna bättre för att förstå deras tankegång och deras beslut, men nu få man istället bara glida med i all hast vilket i och för sig fungerar rätt så bra det också.
 
 photo very2_zpshuxvn8aq.jpg
Lilly och Gerri faller för samma kille
 
Precis som alla andra så växer även våra barnstjärnor upp för att ta sig an de något mer vuxna rollerna som då självklart också tillkommer, men bara för att de blir stora så blir det inte lättare att hänga med i deras utveckling. Jag syftar självklart här på Dakota Fanning som vi har kunnat följa sedan hon var riktigt liten och socker sött och därför är det något svårt att se henne i en roll där hon utforskar sin sexualitet. Men vare sig jag har något svårt för att se henne som vuxen så presterar hon bra i rollen som Lilly medan jag något svårare för Gerri. Nu är det inte Elizabeth Olsen som jag vill klanka ner på utan hennes karaktär som är något för egoistisk för min smak och där lyckas hon alltså bra. Vare sig jag har vissa problem eller ej med karaktärerna i filmen så fungerar Fanning och Olsen ändå rätt så bra ihop men de kunde gott och väl ha bidragit med lite mer kemi för att få vänskapen att känns riktigt äkta, men är det som det är och över lag så får de ändå filmen att fungera.
 
 photo very8_zpspkq1vibc.jpg
Flickorna utforskar sin sexualitet
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Very Good Girls.
Svensk titel: Very Good Girls.
Tagline: "When we lose our innocence, we have to find ourselves".
Genre: Drama.
Skådespelare: Dakota Fanning, Elizabeth Olsen, Boyd Holbrook, Clark Gregg, Demi Moore, Peter Sarsgaard m.fl.
Regissör: Naomi Foner.
Filmmanus: Naomi Foner.
Speltid: 87 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2013.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Atlantic.
DVD-release: 10 Oktober 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime

Kommentarer
Karin säger:

Intressant! Jag tyckte mer om Elizabeth Olsens karaktär än Dakota Fanning. Men överlag är väl filmen ganska medelmåttig, som du säger det finns utrymme att verkligen gå in på djupet, men tyvärr gör de inte det.

Svar: Ja det är inte en film som man kommer se igen direkt, men den dög för stunden.
...Liiinna

2016-10-10 Kl: 09:06:02
URL: http://karinsuniversum.blogg.se/

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: