Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015)

 photo Paranormal A_zpszyqciyh2.jpg
Paranormal Activity: The Ghost Dimension (Rysare, Skräck): 
Den relativt nyinflyttade familjen Fleeges som består av pappa Ryan, mamma Emily och deras dotter Leila hittar en gamla videokamera med tillhörande videoband i en låda i sitt garage. Videokameran och dess inspelade band fängslar snabbt Ryan som börjar gräva i det förflutna som tar honom tillbaka till Kristi och Katies barndom, samtidigt inser han att kameran tycks kunna fånga paranormala aktiviteter som försiggår runt om i huset och detta kan inte vara en tillfällighet.  
 
 
BETYG och RECENSION: 
Paranormal Activity: The Ghost Dimension är den sjätte filmen ut i Paranormal Activity franchisen (eller den sjunde om vi räknar med den japanska filmen Paranormal Activity: Tokyo Night, vilket jag inte gör) och detta är också en filmserie som jag har sågat hårt genom årens lopp. Så kommer det bli annorlunda med Paranormal Activity: The Ghost Dimension? Nej. Precis som övriga filmer så är även denna enormt fåniga och icke skrämmande och även om spökaktiviteterna nu faktiskt märks av så blir det istället för mycket av det goda, till skillnad från innan då de inte ens har märkts av. 
 
 photo Paranormal-Activity-The-Ghost-Dimension-Trailer2_zpshlpwq42m.jpg
Ännu en ny familj har flyttat in i spökhuset och de filmar allt.  
 
Paranormal Activity: The Ghost Dimension möter vi ännu en gång en ny familj och precis som i de andra filmerna terroriseras även denna familjen av samma gamla spöken. Men vad som skiljer denna filmen från de andra är att vi faktiskt nu få möta den andra sidan och för första gången någonsin så händer det alltså något i filmserien. För ovanlighetens skull så få vi alltså se och ta del av spökaktiviteterna och inte bara sitta och stirra på ett tomt och övergivet rum där möjligtvis ett vinddrag blåser igenom, vilket vi i och för sig även få genomlida här men det händer ändå så mycket mer. Dock betyder inte de plötsliga spökaktiviteterna att filmen är bra utan detta är fortfarande en dum spöksaga där idiotiska karaktärer gör stora saker av ingenting, och till råga på allt så blir det nu istället lite för många spökmoment för att det ens ska kunna bli otäckt. Ett litet plus i kanten är ändå att vi kastas tillbaka i tiden med hjälp av de gamla videobanden som hittas och inspekteras, detta ger oss nämligen en klarhet i vad som mer eller mindre startade allt... men ändå inte. 
 
 photo Paranormal-Activity-The-Ghost-Dimension-Trailer_zpsf7l20drn.jpg
Kristi och Katie finns med på gamla upphittade videoband
 
För sjätte gången möter vi alltså ännu ett gäng av idiotkaraktärer som går runt med en filmkamera och filmar allt de gör och säger, och det är just detta som gör att jag tycker dessa filmer är så dumma, overkliga och löjliga. Plus att vi har den skakiga handkameran som också ger en knottrig bild, de nu överdrivna spökeffekter som inte riktigt fyller någon funktion, samt de händelselösa momenten och den urdåliga och hoppiga handlingen som förstör resten av filmen tillsammans med de dåliga skådespelare vars namn inte ens är värda att nämna. 
 
 photo paranormal-activity-emgn-61a_zpsov7uiqhl.jpg
Pappa Ryan filmar allt... och tittar på gamla VHS-band.  
 
Paranormal Activity: The Ghost Dimension sägs vara den sista filmen ut i franchisen men det har vi ju hört många gånger innan, så vi ska nog ta de orden med en nypa salt. Men jag hoppas innerligen att detta är och förblir den sista filmen så vi slipper plågas mer. Det finns ingenting med filmen som tilltalar mig och den är absolut inte bra, den är inte skrämmande och den är inte underhållande. Men här finns ändå något som gör det hela lite roligare och det är att filmens ena tagline, "For the first time, you will see the activity", avslöjar just det som jag har sagt hela tiden, att det inte finns någon spökaktivitet i övriga filmer och det är åtminstone lite kul att de nu kan erkänner det. Så gör dig själv en tjänst, undvik dessa filmer om du så måste springa genom eld och vatten. 
 
 photo Paranormal-Activity-The-Ghost-Dimension-Trailer1_zpsvnhikw0v.jpg
I fem filmer lös spökena med sin frånvaro men nu är de här, hela tiden för att stanna
 
 

FILMINFORMATION: 

Originaltitel: Paranormal Activity: The Ghost Dimension.
Svensk titel: Paranormal Activity: The Ghost Dimension.
Baserad på Filmen: Paranormal Activity som är skriven, producerad och regisserad av Oren Peli.
Taglines: "You can't save them. All you can do is watch", "For the first time, you will see the activity" och "Every secret will be revealed".
Genre: Rysare, Skräck.
Skådespelare: Chris J. Murray, Brit Shaw, Ivy George, Dan Gill. Olivia Taylor Dudley m.fl.
Regissör: Gregory Plotkin.
Filmmanus: Jason Pagan, Andrew Deutschman, Adam Robitel och Gavin Heffernan.
Speltid: Theatrical Version: 88 min, Extended Version: 97 min, Extenden Version with Alternate Ending: 95 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Tyska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: 23 Oktober 2015.
Distributör: Paramount.
DVD och Blu-rayrelease: 21 Mars 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Lost Footage.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Lost Footage.
Köp filmen på Blu-ray 3D hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray 3D): Lost Footage.
Hyr filmen hos: SF Anytime
Filmserien består av: Paranormal Activity (2007).
                                   Paranormal Activity 2 (2010).
                                   Paranormal Activity 3 (2011).
                                   Paranormal Activity 4 (2012).
                                   Paranormal Activity: The Marked Ones (2014).
                                   Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015).
 

Kommentarer
FrökenTV, bloggen om tv och film säger:

tycker också det är så löjligt när de filmar ALLT. Ingen gör så, det är inte möjligt. Har bara sett en av dessa tror jag, tvåan var det nog. Sen såg en annan film för något år sedan där pojkvännen filmade allt å hans tjej hade blivit besatt av en demon eller någonting. Mitt i natten så började han filma, VEM GÖR SÅ? hade blivit helt galen.

Svar: Och det är just därför dessa och liknande filmer inte fungerar. Ingen normal människa springer runt men den jävla handkamera och filmer hela sitt liv men ändå görs det film efter film om just detta.. Plus att just dessa filmer inte ens är otäcka. I 5 av dom ser vi inga spöken alls utan en gardin viftar kanske till och folk blir skiträdda och nu kommer denna där det är slemmiga spöken över allt, eller bara lite statisk elektricitet.. Töntigt är det iaf...
...Liiinna

2016-03-22 Kl: 21:04:14
URL: http://efji.blogg.se/

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: